Рецепта за пиле Салтимбока

Погледнете съставките за тази рецепта и веднага ще разберете, че това ястие е ужасно вкусно. Прошуто и пиле + малки топчета моцарела и сочни чери домати- ммм... И накрая листа босилек и балсамов оцет, които правят ястието типично италианско. 

Освен това се приготвя доста лесно и е супер свежо. Ето как да приготвите пиле Салтимбока:

Необходими продукти:

4 броя пилешки гърди

сол и черен пипер

8 тънки парчета прошуто

2 с.л. брашно

2 с.л. зехтин

1/3 ч. балсамов оцет

1 ч. пилешки бульон

2 ч. чери домати

250 грама моцарела

1/2 ч. пресен босилек

Начин на приготвяне:

Подправете пилешкото месо с 1/2 чаена лъжичка сол и 1/2 чаена лъжичка черен пипер. Увийте 2 резена прошуто около всяко парче пиле, като внимателно притискате прошутото към пилето, за да залепне добре. Изсипете брашното в плитка чиния. Потопете пилето в брашно, като отърсите излишното. 

Загрейте зехтина в голям тиган. Гответе пилето и гответе по 2-3 минути от двете страни, до златисто. Прехвърлете пилето в чиния.

Изсипете оцета в тигана и гответе, докато почти напълно се редуцира, около 30 секунди. Добавете бульона и гответе, като разбърквате от време на време, около 2 минути. Върнете пилето в тигана и гответе, като обърнете няколко пъти, докато сосът се сгъсти, още около 2 минути. Свалете от огъня.

Прехвърлете пилето в чиния. Разпръснете доматите, моцарелата и босилека отгоре; подправете с 1/4 чаена лъжичка сол. Полейте със соса, останал в тигана, и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay