Погледнете съставките за тази рецепта и веднага ще разберете, че това ястие е ужасно вкусно. Прошуто и пиле + малки топчета моцарела и сочни чери домати- ммм... И накрая листа босилек и балсамов оцет, които правят ястието типично италианско.
Освен това се приготвя доста лесно и е супер свежо. Ето как да приготвите пиле Салтимбока:
Необходими продукти:
4 броя пилешки гърди
сол и черен пипер
8 тънки парчета прошуто
2 с.л. брашно
2 с.л. зехтин
1/3 ч. балсамов оцет
1 ч. пилешки бульон
2 ч. чери домати
250 грама моцарела
1/2 ч. пресен босилек
Начин на приготвяне:
Подправете пилешкото месо с 1/2 чаена лъжичка сол и 1/2 чаена лъжичка черен пипер. Увийте 2 резена прошуто около всяко парче пиле, като внимателно притискате прошутото към пилето, за да залепне добре. Изсипете брашното в плитка чиния. Потопете пилето в брашно, като отърсите излишното.
Загрейте зехтина в голям тиган. Гответе пилето и гответе по 2-3 минути от двете страни, до златисто. Прехвърлете пилето в чиния.
Изсипете оцета в тигана и гответе, докато почти напълно се редуцира, около 30 секунди. Добавете бульона и гответе, като разбърквате от време на време, около 2 минути. Върнете пилето в тигана и гответе, като обърнете няколко пъти, докато сосът се сгъсти, още около 2 минути. Свалете от огъня.
Прехвърлете пилето в чиния. Разпръснете доматите, моцарелата и босилека отгоре; подправете с 1/4 чаена лъжичка сол. Полейте със соса, останал в тигана, и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |