Какво точно представлява марципанът?

07.05.2023 | 16:00 по статията работи: Jenite.bg
Марципанът е сладкиш, който е известен с богатия си вкус и текстура, направен от мляни бадеми, захар и яйчен белтък. Той е често използван като съставна част на различни сладкиши, като торти, сладки и бисквити. Марципанът е популярен по целия свят,...

Марципанови бонбони с френски вкус

07.06.2012 | 09:07 по статията работи: Десита Иванова
Смята се, че calissons - типичните за Прованс марципанови бонбони със захаросани плодове, са се появили през Средновековието в Италия, което е още едно доказателство за вековния и интензивен културен обмен между двете страни. Необходими продукти...

Марципанена експлозия

08.05.2012 | 14:22 по статията работи: Петя Петкова
Чаша ароматно кафе без никакви вмешателства във вкуса и тънък, почти прозрачен резен марципан, обвит в кадифен слой натурален шоколад. Би било добре покривката да е от висококачествен лен, сервизът да е "Уеджууд” и в разговора да присъства...

Зимна пуншова торта

09.02.2012 | 10:37 по статията работи: Марина Янева
Червеното вино и екзотичните плодове са изумителната комбинация, която е същността на тази ароматна и ефектна зимна торта.Необходими продукти за 1 торта за тестото: 100 г марципан 150 г меко масло 50 г нишесте 3 яйца 150 г захар 1 пакетче...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay