Докоснете се до меланхоличната красота на "Изоставената България"

Посетете фотографската изложба на Христо Узунов, за да усетите мистичната атмосфера на запустелите обекти, пръснати из цялата страна

Докоснете се до меланхоличната красота на "Изоставената България"

Изоставените сгради, машини, дори цели села, носят спомена за отминали времена и събития. Местата, около които някога е кипял живот, днес са обречени на забвение и едно по едно стават жертва на разрухата.

За да усетите атмосферата, витаеща из тези прашни кътчета от миналото, посетете "Изоставената България” - фотографска изложба на Христо Узунов. Вече повече от година той снима места, на които отдавна не е стъпвал човешки крак. Много често реализирането на кадрите е придружено от риск и приток на адреналин, но за Христо няма достатъчно сериозна пречка, която да осуети вече планирано посещение.

Докоснете се до меланхоличната красота на "Изоставената България"Постапокалиптични останки от кравеферма край село Перперек.

Изложбата "Изоставената България" ще се проведе от 10 ноември до 10 декември 2014 г. на стълбището в Orange center, гр. София, ул. "Граф Игнатиев” 18. 

Докоснете се до меланхоличната красота на "Изоставената България"В тази родопска къща някога е кипял живот, но много скоро ще стане жертва на разрухата.

Докоснете се до меланхоличната красота на "Изоставената България"Железопътният завод в гр. София - капсула на времето, съхранила над 100 години история.

Проектът "Изоставената България” стартира като авторска рубрика на Христо Узунов в Div.bg. До момента са заснети над 20 обекта, разположени в различни краища на страната. По този начин той изгражда своеобразна карта с алтернативни забележителности на България, която ще разкрие пред погледа ви обекти, за чието съществуване не сте и подозирали!

Ако и вие сте сред любителите на запустелите кътчета и тяхната меланхолична красота, харесайте Facebook страницата на "Изоставената България”.

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay