Планирането на сватба – мисията възможна – част III

Планирането на сватба – мисията възможна – част III

Планирането на сватба – мисията възможна – част III

Сватбеният ден – най-чаканият и важен ден за всяка жена. Мечтаният миг, кулминацията в любовта или просто един от най-прекрасните дни в живота, в който вие сте принцесата.

 

Планирането му обаче може да съсипе нервната ви система и да ви превърне в педантична истеричка, особено ако сте от дамите, които имат още куп задължения в ежедневния си график, освен това да блеснат скоро в бяло под ръка с любимия. Затова ви трябва сериозен план, който да следвате стъпка по стъпка:

 

Продължение на част II

 

 

Изберете си водещ

 

Много двойки поверяват тази задача на диджея, когото са наели. Това е добър вариант. Трябва добре да проучите обаче дали ви допада като човек и като стил на изказване. Освен, че ще има задачата да отговаря за музиката, той ще трябва да забавлява гостите и с ораторските си умения, както и да е наясно със сватбените ритуали. Не очаквайте нещо уникално обаче, човекът ще следва сценария, които повтаря на всяка сватба, просто ще смени имената на героите с вашите.

 

Другият вариант е в тази роля да влезе някой ваш приятел, който познава добре вас и половинката ви. Обсъдете някои забавни истории, които той може да разкаже за вас двамата или ако наистина заслужава тази чест го оставете да импровизира.

 

Направете график

 

Опишете великия ден по часове още от сутринта. Грим, прическа, приготовления, посрещане на гостите от вашата фамилия в родната ви къща, пътят до гражданското, ритуалът, времето за фотосесия, маршрутът до църквата и отново фотосесия, настаняването на гостите в ресторанта (трябва да направите и схема кой, как, къде и до кой ще бъде настанен), след което идва ред на най-сладката част ... да се насладите на това, че вече сте омъжена жена. Планът на всяка една бъдеща булка е индивидуален. Направихте ли го? Сега добавете + 20 минути навсякъде. Имайте предвид, че на сватбения ви ден ще сте абсолютно шашната от всичко, което ви се случва и всичко ще ви се струва като на филм, затова предварителната подготовка и планиране до най-малката подробност (това е невъзможно, но все пак) са от изключително значение.

 

Първият танц

 

Вече уточнихме колко е важен диджеят, както и това, че от 5 клас мечтаете и знаете коя е песента (виж част II), на която ще изтанцувате първият си танц като омъжена за любовта на живота си.

Ако и Той харесва колкото вас романтичната балада, ви остава просто да споделите с вашия диджей желанието си и няма какво да му мислите толкова (само да не“I will always love you” на Whitney Houston , моля ви, много е банално, а вие искате да имате собствен почерк, нали?!)

Някои младоженци си имат „тяхна” песен, която дори да не е подходяща за танцуване, но е свързана със специални емоции.

Все още има хора, които пък не отдават голямо значение на песента и оставят на водещия да вземе решение, което е твърде жалко.

 

Сватбените аксесоари

 

Наемете, вземете назаем или пък ги купете. Възглавничка за пръстените, жартиери, кошница за пари (всяко младо семейство има нужда от финансова подкрепа, нека не забравяме), книга за гостите. Тази задача може да я възложите на някоя от шаферките ви, просто няма как всичко да свършите, а те са именно за това- да ви помагат!

 

Подарък за младоженеца

 

Съветите тук са излишни, така де, става дума за вашето момче и вие най-добре знаете с какво да го впечатлите и изненадате. Не забравяйте само, че той ще бъде заобиколен от приятелите и семейството си, докато го отваря.

 

Репетиция

 

Този ден няма как да бъде изрепетиран. Просто това събитие бележи началото на празненствата. Насладете му се без да се притеснявате какво би могло да се обърка в големия ден.

 

 

Моминско парти

 

Златното правило на това парти е: Без мъже, освен, ако не си изкарват прехраната разсъбличайки се!

Има традиция моминското парти да бъде организирано от приятелки и да бъде изненада за булката. От вас се иска да лудувате и да се забавлявате, после цял живот ще сте омъжена жена.

 

 

В деня на сватбата

 

Делегирала сте задачите, никой няма право да задава безмислени въпроси, всичко е планирано и най-важното - всичко върви по план. Вие сте безумно красива в бяло и още по безумно щастлива. Направете така, че сватбата ви да бъде незабравимо изживяване не само за вас, а и за всичките ви гости.

 

Първата брачна нощ

 

Освен, ако не сте някоя девственица, в тази нощ няма нищо, което вече да не сте преживяла. Истината – ще сте ужасно изморени и двамата. На дамите им се иска най-сетне да събуят обувките с токчете, да махнат 800-те фиби от косата си и да съблекат бялата рокля, която никога повече няма да облекат. Мъжът отдавна е разкарал вратовръзката (още преди 5-тата наздравица с кума) и е отгащил ризата.

Не ви чертая някаква битова картинка, истинската романтика е именно в естествените неща.

Резервирайте предварително апартамент в някой хотел, без значение дали живеете заедно и имате общо жилище. Така наистина ще се почувствате като младоженци.

 

Меден месец

 

Най-добре е да си починете няколко дни след сватбата и чак тогава да заминете на меден месец. Ще сте изтощени и емоционално, и физически. Няма да искате да се чувствате като старица на медения си месец, нали?

Изберете някоя любима дестинация, която искате да посетите. Не е задължително да е в чужбина, но е препоръчително. Сега му е времето да се поглезите. Екзотичните кътчета по земята ще ви заредят емоционално и ще ви настроят още повече на романтична вълна. Важно е и да е усамотено, все пак това е времето, в което да сте отдадете изцяло на любимия човек, което пък въобще не означава, че ви караме да отидете на самотен остров. Изберете дестинация, която предлага различни опции. Почти всяка туристическа агенция предлага пакети за младоженци. Използвайте медения си месец, за да опитате нещо ново като двойка. Скочете с парашут, опитайте нестандартна храна ... и просто се обичайте.

 

Сложете табелката „Just married” и помолете да не ви безпокоят.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay