Българско заглавие попада в престижния кинофестивал в Кан

"Островът" с премиера в Кан!

Българско заглавие попада в престижния кинофестивал в Кан

Писна ни от клишета! Изтъркани фрази и ситуации, които се повтарят във всяка лента, а финалът винаги е happy. Най-сетне можем да гледаме една по-различна продукция - това е новият "Островът" на Камен Калев.

 

Филмът представя един нов поглед върху границата, между която се крепи любовта към себе си и тази към другите. До къде водят нестихващите чувства и куп други житейски въпроси ни разкриват харизматичните Летисия Каста и Туре Линдхардт. В лентата играят и български актьори като Руси Чанев, Бойка Велкова, Михаил Мутафов, Любен Дилов – син и други.


 

Монтажът на филма приключи през март в Копенхаген,а скоро завършва и работата по звука в шведската столица Стокхолм, където режисьорът Калев отново се довери на Жан Пол Уол, който беше композитор и на първия пълнометражен филм на Камен "Източни пиеси".

 

На 19 април беше обявен и официалният списък с филмите, които влизат в програмата на "Петнадесетдневката на режисьорите” в Кан. За щастие "Островът” ще има премиера по време на 64 –тото издание на фестивала, а тазгодишното киносъбитие ще се проведе в дните от 12 до 22 май на френската ривиера. Пожелаваме успех!

 

Очакваме с нетърпение лентата и на родна земя, но трябва да се заредим с търпение, защото ще можем да гледаме филма чак през есенния октомври.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay