Най-честите грешки при избора и употребата на фон дьо тен

Най-честите грешки при избора и употребата на фон дьо тен
Canva

Избирането и използването на фон дьо тен може да бъде сложна задача, тъй като зависи от различни фактори като тип кожа, цвят на кожата и желан ефект. Ето някои често срещани грешки, които хората правят, когато избират и използват фон дьо тен:

Неправилен нюанс

Една от най-честите грешки е изборът на грешен нюанс на фон дьо тен. Фон дьо тенът, който е твърде тъмен, може да накара лицето ви да изглежда печено, докато този, който е твърде светъл, може да остави бели петна. Винаги тествайте цвета на дневна светлина, преди да закупите и помислете за сезонните промени в цвета на кожата си.

Неподходяща формула

Формулата на фон дьо тена трябва да отговаря на типа на вашата кожа. Например, ако имате мазна кожа, изберете матиращ или немазен фон дьо тен. Ако имате суха кожа, изберете овлажнител или хидратиращ фон дьо тен.

Непрочитане на инструкциите

Много фондове дьо тен изискват да бъдат разклатени преди употреба или да се нанасят с определен тип четка или гъба. Пропускането на тези инструкции може да повлияе на крайния резултат.

Нанасяне на твърде много

Твърде много фон дьо тен може да изглежда неестествено и да подчертае несъвършенствата по кожата ви. Започнете с малко количество и постепенно добавяйте още, ако е необходимо.

Неизползване на основа или праймър

Основата или праймърът може да помогне за създаването на гладка повърхност за вашия фон дьо тен, удължавайки издръжливостта му и минимизирайки появата на бръчки.

Неправилно почистване

Оставянето на фон дьо тен върху лицето ви през нощта може да запуши порите и да причини акне. Винаги почиствайте старателно лицето си, преди да заспите.

Използване на грешен инструмент за нанасяне

Изборът на правилната четка, гъба или пръсти за нанасяне на вашия фон дьо тен може значително да повлияе на крайния вид. Експериментирайте с различни инструменти, за да намерите този, който работи най-добре за вас.

Неподходящо осветление

Когато тествате нюанс на фон дьо тен, направете го на дневна светлина, а не на изкуствена светлина в магазина. Естествената светлина дава най-точна представа за това как ще изглежда фондът на лицето ви.

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay