Хванати на място? Без паника!

А ако децата ви хванат в крачка?

Хванати на място? Без паника!

Да намериш време само за теб и любимия понякога е трудно. Още по-трудно е да останете наистина само двамата, когато имате деца. Обикновено когато приспите малчуганите идва малката искра надежда, че това е моментът, в който със съпруга ви ще се насладите на спокойствие...

 

Когато най-сетне си мислите, че сте сами и може да се отдадете един друг, винаги има вероятност за последно ходене до тоалетна или въпрос, който не търпи отлагане до сутринта... А тогава какво?

 

Иначе казано – как да постъпите, ако децата ви хванат да правите секс?

 

Първото, което трябва да направите е да не реагирате спонтанно и да не се паникьосвате. Психолози казват, че трябва да се държите като родител дори в най-смущаващите ситуации. Първичната ви реакция може да е да се развикате или скарате, да им кажете да излязат веднага от стаята, но преди да го направите се поставете на тяхно място.

 

Ако те са много малки, едва ли ще имат идея как да реагират и да осмислят това, което са видели или чули и съответно първата им мисъл е, че са направили беля и са сбъркали в нещо. Възможно е да останат с впечатление, че вие сте в беда и ви боли.

 

Независимо дали можете или искате, трябва да дадете обяснение, за да опровергаете страховете на хлапето. Прост и ясен отговор на какъвто и да било въпрос е правилното решение, за да може децата да разберат, че това, което правите е нормално.

 

В зависимост от възрастта, малчуганите може да са объркани, притеснени или просто шокирани. Като родител, вашата задача е да запълните неяснотите по най-точния и лесносмилаем начин.

 

Почти всички наръчници за родители са въртят около въпроса – как да обясним на децата, че правим секс и че той не е толкова страшен, колкото им изглежда: напомнете им, че и вие сте човешко същество, което ходи и диша, също като тях. Имайте предвид, че те не са наясно за живота, който сте имали преди тях или който водите, когато тях ги няма. Напомняйки на хлапето, че мама и татко са хора също като него може да го накара да се почувства комфортно и да е спокойно, че родителите му се обичат.

 

Отново ще кажем – начинът по който ще реагирате зависи изцяло от възрастта на децата. Ако те са съвсем малки – може и да не се налагат обяснения, ако са по-големи - те вероятно вече знаят какво е секс и е нужно просто да проведете откровен и искрен разговор и... другият път да заключвате вратата.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay