Историята на домашното раждане на дъщерята на Деми Мур

Румър Уилис, най-голямата дъщеря на Брус Уилис и Деми Мур, роди първото си бебе през април. По време на раждането у дома Румър имала подкрепящ екип с нея, включително двете ѝ сестри, партньорът ѝ, майка ѝ, дула и акушерка. Тя обаче направила всичко сама, когато дошло време да се спука околоплодния мехур.

Домашните раждания се считат за безопасни за жени с нискорискова бременност

Румър Уилис силно желаела да има домашно раждане, точно като майка си Деми Мур. В мемоарите си Деми Мур споделя, че е избрала да роди естествено и трите си дъщери, защото е искала да изпита всичко и да бъде напълно присъстваща и в съзнание по време на раждането, дори ако това означава да изтърпи известна болка. Румър следва стъпките на майка си, като се стреми към подобно изживяване при раждането на своето бебе.

"Исках да усетя всяка болка, да бъда напълно присъстваща и съзнателна за всеки момент от раждането, без значение колко болезнено е."

По време на раждането, майка ѝ и сестрите ѝ били до нея, осигурявайки любов и подкрепа. Те наскоро споделиха няколко интимни снимки от този вълшебен момент, отбелязвайки невероятните жени и майки в техните семейства. Тези снимки ни карат да оценим още повече силните и издръжливи жени в живота ни.

На 60-годишна възраст Деми Мур сподели стопляща сърцето снимка, на която държи внучката си Луета. В описанието тя разсъждава върху "кръговрата на живота", сравнявайки опита си от раждането на собственото си дете преди много години с радостта сега да прегърне първородното дете на Румър. Съпругата на Брус Уилис, Ема Хеминг, отговори с трогателен коментар, изразявайки колко красив е моментът.

Румър Уилис изпитва огромна радост да стане майка и да има непоколебимата подкрепа на семейството си е най-добрият подарък, който можела да пожелае

Румър Уилис написа писмо до своята скъпоценна дъщеря Луета, изразявайки вълнението си от пристигането на дъщеря си и радостта, която е донесла в живота ѝ. "Надявам се никога да не спираш да искаш да спиш до мен или да се къпеш с мен", пише тя, добавяйки: "Ти си най-красивото създание, което някога съм срещала. Все още се събуждам всяка сутрин и не мога да повярвам, че си моя."

Въпреки предизвикателствата на раждането, Румър разкри, че всеки момент, контракция и болка са значими. Тя изрази, че с удоволствие би преминала през всичко това отново, хиляди пъти, само за да има възможност да прекара дори една секунда с любимата си Луета.

По време на появата си в подкаст, Румър сподели своя опит с раждането. След нощ на контракции тя почувствала силно желание да напъне, но имало един проблем – водите ѝ още не били изтекли. Нейната акушерка измислила решение: Румър можела да ги спука сама.

"Тя ме преглеждаше и усети, че околоплодният мехур се издува, но все още не се пука", спомня си Румър. "След това ми каза, че мога да го спукам сама, а аз отвърнах "луда ли си?!".

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay