6 начина да се справим с подуването в областта на лицето

6 начина да се справим с подуването в областта на лицето
Canva

Никой не обича да се събуди и да открие, че лицето му е подуто. В днешния свят обаче това е неизбежно и нашият натоварен и забързан начин на живот може да обясни защо се случва.

Понякога задържането на течности в лицето също може да е причина за подуване. Проблемът може също така да произтича от лекарствата, използвани за лечение на високо кръвно налягане, диабет, както и от кортикостероиди и дори ибупрофен и аспирин.

За щастие, подуването на лицето често е временно и зависи от това какво сме консумирали, независимо дали от ядене или пиене. Въпреки това, друг път това може да е реакция на козметика или резултат от модели на сън. Бъдете сигурни, че има лесни начини да се отървете от подуването на лицето и да се върнете отново към стария си вид.

Приложете студени компреси

Нанесете студени компреси върху подутата област на лицето. Можете да използвате лед, обвит в кърпа. Студеното ще помогне да се свият кръвоносните съдове и ще намали подуването.

Използвайте натурални средства за свиване на кожата

Някои съставки, като алое вера или розова вода, могат да помогнат да се смекчи и свие подутините върху кожа на лицето. Нанесете малко количество от тези средства върху лицето с помощта на памучен тампон и ги оставете да подействат за няколко минути.

Повишете влагата във въздуха

Сухият въздух може да допринесе за подуването на лицето. Използвайте овлажнител за въздух в помещението. Това може да помогне да се намали подуването на лицето и да се осигури по-комфортна среда за кожата.

Ограничете солта в храната си

Излишното консумиране на сол може да допринесе за задържането на течности в организма и подуването на лицето. Опитайте да намалите количеството сол в храната си и се фокусирайте върху консумацията на свежи плодове и зеленчуци, които съдържат вода и подпомагат хидратацията.

Опитайте ролер за лице

Ролките за лице осигуряват лесно решение при подуване на лицето. Те са от съществено значение за раздвижването на вашата лимфна система.

Упражнения за стимулиране на лимфния дренаж

Първо и най-важно, редовното упражнение и движението на тялото помагат на лимфните течности да се движат и да се оттичат. Йога, разтягане и подскачане на батут са някои от начините за насърчаване на здравословния лимфен поток.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay