Кажете сбогом на тези храни, ако имате проблеми с акнето

Кажете сбогом на тези храни, ако имате проблеми с акнето
Canva

Връзката между консумацията на определени храни и акнето все още е предмет на изследвания и не е напълно ясна. Въпреки това, същесъвуват някои теории, които твърдят, че определени храни могат да повлияят на кожата ви и това да доведе до появата на акне.

Смята се, че състоянието на кожата ви може да бъде влошено поради консумацията на ето тези храни:

 Храни с висок гликемичен индекс: Храни като бял хляб, захар, сладкиши и захарни напитки могат да повишат нивата на инсулин в кръвта, този актор се свързва с появата на акне.

Млечни продукти: Някои изследвания показват, че консумацията на млечни продукти, особено обогатени със захар и мазнини имат връзка с появата на досадни пъпки до лицето.

Богати на мазнини храни: Храни с високо съдържание на мазнини, като пържени картофи, бърза храна и сладкарски изделия, могат да влошат акнето.

Храни с високо съдържание на сол: Прекомерната консумация на сол може да доведе до възпаление и да влоши състоянието на кожата.

Алкохол: Консумацията на алкохол може да разшири порите на кожата и да увеличи възпалителните реакции.

Храни, към които сте алергични или имате непоносимост: Индивидуалната чувствителност към определени храни може да доведе до акне. Алергени като глутен, соя или яйца могат да бъдат основните виновници за това.

Тежки и мазни храни: Тежката и мазна храна може да доведе до по-голямо производство на себум (мазнини, отделяни от кожните жлези), което може да засили акнето.

Стрес и лоши хранителни навици: Неконтролираният стрес и вредните хранителни навици могат да влошат акнето, защото стресът може да увеличи производството на себум.


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay