Какво ще се случи с лицето ви, ако не почиствате редовно четките си за грим

Какво ще се случи с лицето ви, ако не почиствате редовно четките си за грим
Canva

Нещо на пръв поглед безобино са нашите четки за грим. Изпозлваме ги, след това ги прибираме и така до следващия път. Но колко често ги почистваме?

Ако не почиствате редовно четките си за грим, могат да възникнат няколко проблема:

Бактериално натрупване

Четките за грим събират бактерии, които могат да доведат до инфекции, акне и други кожни проблеми. Редовното почистване помага за премахване на тези бактерии.

Запушени космени фоликули

Мъртвите кожни клетки и остатъците от продукта могат да се натрупат в космените фоликули, което води до запушвания. Това може да причини пъпки, петна и други кожни проблеми.

Повредени косми

Редовното почистване помага да се предотврати заплитането и счупването на космите на четката, което може да повлияе на ефективността на прилагането на грим.

Лошо качество на грима

Използвайки мръсни четки за грим, вие нанасяте остатъци от стари продукти и замърсявания върху лицето си, което може да доведе до неравномерен грим и намалено покритие.

Прехвърляне на продукти

Без редовно почистване продуктите могат да се прехвърлят между различни части на лицето ви, което води до нежелан вид на смесен грим.

За да поддържате четките си за грим чисти, изплаквайте ги с мек сапун и вода след всяка употреба и ги оставяйте да изсъхнат с главата надолу върху чиста кърпа. Можете също така да използвате специален почистващ препарат за четки за грим. Винаги използвайте чиста четка за всяко ново нанасяне на грим, за да избегнете кръстосано замърсяване.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay