6 тайни на филмовите продукции

6 тайни на филмовите продукции
Pexels

Страхотният филм е като играта на Джуманджи - буквално въвлича зрителя в своя свят. Процесът на производство на филми обаче е не по-малко интересен от резултата и може да се превърне в истински трилър. Открихме няколко интригуващи тайни на филмовата индустрия:

Така нареченото "лице на смартфон"

Забелязвали ли сте колко неуместно изглеждат някои актьори в историческите филми? Те не се вписват в периода, защото изглеждат твърде модерни, което понякога е резултат от козметични процедури (било то филъри, ботокс или просто модерна форма на веждите). За тези актьори обикновено се казва, че имат "лице на смартфон", защото веднага биват разпознати като хора от 21-ви век. Този ефект понякога се дължи и на перфектни перлено бели зъби или фасети.

Например, Блейк Лайвли, която участва във "Вечната Аделайн", не прилича особено на жена, живяла през 30-те години на миналия век, въпреки че много хора смятат, че тя притежава красотата на Златния век на Холивуд. От друга страна, Кийра Найтли, Сирша Ронан, Ел Фанинг, Флорънс Пю се вписват перфектно в такъв тип филми. 

Бен Афлек във "Влюбеният Шекспир" изобщо не прилича на човек, живял през 16 век. А Тимъти Шаламе със сигурност не прилича на крал Хенри V. За сметка на това Джеймс Макавой идеално се "вписва" в 18 век, във филма Becoming Jane.

На снимачната площадка мирише лошо

За да се предотврати избледняването на тъканите, костюмите обикновено не се перат по време на снимките. Един актьор може да носи една и съща риза толкова дълго, колкото е необходимо. За да запазят костюмите свежи, те просто ги напръскват със смес, съдържаща алкохол. А по време на обедната почивка на актьорите се дава нещо, с което да покрият дрехите си, за да не ги цапат.

Винтидж костюмите изискват специално внимание. Актрисата, която играеше в сериала Downton Abbey, разкри, че всички миришели ужасно по време на снимките, защото дрехите не били изпрани, за да се запази автентичността им. На всички били раздадени специални подложки за подмишниците, които попивали потта. Поне подложките се изпирали от време на време.

Актьорите трябва да работят при всякакви метеорологични условия

Когато режисьорът на Титаник Джеймс Камерън снима сцената, в която Джак спасява Роуз, той забелязал, че космите по ръцете на Кейт Уинслет настръхват от студа и камерата улавя това. И така, Камерън спрял да снима и поискал Кейт да обръсне ръцете си. 

Почти всички звуци се улавят или добавят в студиото

Почти всички звуци се улавят и добавят в студиото и понякога това може да причини затруднения. Например, пуснали песента на Мадона Like A Prayer на снимачната площадка, докато снимали последната сцена от "Дневниците на принцесата". Песента трябвало да помогне на актьорите да се отпуснат и да започнат да танцуват.
В крайна сметка сцената трябвало да бъде заснета отново и внимателно редактирана. Това е така, защото накрая избрали различна песен (Miracles Happen), но актьорите първоначално пеели заедно с Мадона.

Храната почти никога не е истинска

Опитайте се да обърнете внимание на всяка сцена, където героите седят на масата за вечеря, покрита с храна. Ако се вгледате внимателно, можете да видите, че актьорите всъщност не ядат, защото повечето от храната е просто декор.

В края на краищата никой не знае със сигурност колко време ще продължат снимките и след няколко часа всяка храна ще стане студена и негодна за консумация. Освен това ще има много хранителни остатъци. Ето защо повечето режисьори предпочитат да използват фалшива храна на снимачната площадка.

Статистите не бива да говорят

Статистите, които виждаме на заден план във филми и телевизионни предавания, не бива да говорят. Ако трябва да изглежда така, сякаш водят разговор, те трябва да шепнат безсмислени думи, като "грах, царевица, моркови" и т.н. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay