Нов забавен наръчник дава отговор на въпроса „Как да бъдеш щастлив“

Научнообоснованото ръководство на Ариан Шерин и Дейвид Конрад синтезира информацията от 50 нови изследвания за щастието

Нов забавен наръчник дава отговор на въпроса „Как да бъдеш щастлив“

С полезния наръчник "Как да бъдеш щастлив" популярната авторка и комик Ариан Шерин и специалистът по публично здравеопазване Дейвид Конрад изпълняват амбициозната задача да създадат подплатено с научни доказателства разбираемо ръководство за щастлив живот, което освен всичко ще ви накара да се смеете с глас. 

Написана по лек и изключително забавен начин, тази книга предлага на читателя синтезирана информация от 50 нови научни изследвания на тема щастие – тази заветна цел, която колкото повече гоним, толкова по-упорито и свирепо бяга от нас – като котка, която се опитваме да изкъпем. 

Систематизирана в четири раздела, които разглеждат темите: "Семейство и взаимоотношения", "Работа, пари и разходи", "Здраве и красота" и "Възгледи за живота", "Как да бъдеш щастлив" разбива много съществуващи митове за щастието и ни дава прости и лесни стъпки, с които да постигнем по-балансиран и щастлив начин на живот. 

Вечеряйте по-често в голяма компания. Похарчете пари за велосипед. Включете правенето на добри дела в ежедневието си. Създайте си навика да разказвате положителните неща от деня си на хората около вас. Научете се да прощавате – първо на себе си, а после и на другите. 

Това са само някои от съветите, които Дейвид Конрад и Ариан Шерин извеждат в книгата, за да ни подтикнат да живеем добър живот, пълен с преживявания и емоции, които наистина ни правят щастливи.

Научнообоснована и подкрепена с примери и доказателства, "Как да бъдеш щастлив" предлага ключ към постигането на по-добри отношения с хората около нас, по-хармонични романтични връзки и по-здравословен поглед към живота като цяло.

Защото щастието не е просто цел, която ще достигнем, когато си купим по-хубав апартамент, по-нова кола и изглеждаме по-добре. Щастието е път и мироглед. И е напълно възможно. Стига само да сме готови да предприемем първата крачка към него.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay