Всичко, което трябва да знаете за нощните серуми за лице

Всичко, което трябва да знаете за нощните серуми за лице
Canva

Нощните серуми за лице са концентрирани формули, предназначени да се борят със специфични проблеми на кожата, като фини линии, обезцветяване или загуба на еластичност. Ето някои неща, които трябва да знаете за нощните серуми за лице:

Формула: Нощните серуми обикновено са по-леки от нощните кремове, но все пак са по-богати от ежедневните. Съдържат висока концентрация на активни съставки, като витамин С, ретинол и пептиди, които работят, за да се справят с конкретни кожни проблеми, докато спите.

Нанасяне: Обикновено се препоръчва нанасянето на серум преди крем, за да позволите на активните съставки да проникнат по-дълбоко в кожата. Започнете като почистите лицето си и след това нанесете няколко капки от серума, като го масажирате нежно, докато попие. След това нанесете нощния крем.

Целева грижа: За разлика от нощните кремове, които осигуряват цялостна грижа за кожата, нощните серуми са насочени към конкретни проблеми. Изберете серум въз основа на вашите индивидуални нужди – например такъв с ретинол за борба с фините линии и бръчките или такъв с витамин С за изравняване на тена.

Редовна употреба: Тъй като нощните серуми са силно концентрирани, препоръчително е да ги използвате последователно, за да забележите резултатите. Повечето експерти съветват да започнете с прилагане на серум 2-3 пъти седмично и постепенно да увеличите честотата, ако кожата ви го понася добре.

Комбинирана употреба: Можете да използвате както нощен крем, така и нощен серум. Кремът ще осигури основната хидратация и подхранване, докато серумът ще се справи с конкретните ви проблеми.

Бюджет: Нощните серуми обикновено са по-скъпи от нощните кремове, тъй като съдържат по-висока концентрация на активни съставки. Въпреки това, тъй като се нуждаете от малко количество за всяко приложение, те могат да се използват дълго време (все пак проверявайте срока на годност, тъй като при някои серуми той е само 6 месеца след отваряне) и потенциално да струват по-малко от редовното закупуване на крем.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay