Домашна БОТОКС маска

Домашна БОТОКС маска
Canva

Едва ли има жена, която да не иска гладка, свежа и сияйна кожа. Постигането на това желание обаче,  понякога се оказва трудна задача предвид стотиците брандове, заливащи пазара с всевъзможни кремове, гелове и серуми. Докато пробваш различни марки, следиш промоции и се чудиш, кое е точно за теб, накрая много често оставаш просто с раздразнена, чувствителна кожа  и празен портфейл. Вариантите за грешки при грижата за кожата са много, но докато използваш природни и домашни средства, то те са сведени до минимум.Едно от тези природни и вълшебни средства е именно лененото семе.

Лененото семе е богато на омега 3 и има антибактериални свойства. То е пълно с флавоноиди, които помагат за подобряването на бръчките. Има силата да редуцира порите и текстурата на кожата. Изсветлява хиперпигментацията и тъмните петна. Редовната употреба стяга кожата и придава така популярния ефект на "glass skin”.

Много често се оказва, че решението, което търсим вече го има в природата. Точно такава е и ботокс маската с ленено семе. И защото вярваме, че тайни за хубава кожа не трябва да има, днес споделяме тази с теб.

Необходими съставки:

- 2 чаши вода

- 1 чаша ленено семе (смяно)

Начин на приготвяне:

Сложете всички съставки в подходящ съд и загрейте на котлон. Бъркайте през цялото време, докато водата заври. Когато сте готови оставете сместа да изстине на студено. След това може да нанесете на лицето и врата, с помощта на четка или с пръсти. Оставете на лицето до 30 минути и изплакнете. Съхранете остатъка в хладилник до 1 седмица. Ако сте използвали ленено семе, което не е било смяно просто трябва да прецедите маската и да нанесете слузестия сок, който се е получил.

Добрата кожа е следствие на много неща и едно от тях е да познавате типа и състоянието на вашата кожа. Винаги подхождайте информирано към продуктите, които слагате на лицето си. Понякога имате нужда от повече неща, а понякога малкото е повече, както е и именно в този случай. Две съставки може да са всичко, което сте търсили. Пробвайте и споделете резултати.

Автор: Йоана Томова

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay