Как да обсъдите грижата за кожата с 10-годишната си дъщеря

Как да обсъдите грижата за кожата с 10-годишната си дъщеря
Canva

В ера, в която 10-годишни момичета превземат Sephora и си мечтаят майките им да им купят овлажнител на Drunk Elephant, е много важно как ще подходим в разговорите относно първите стъпки в грижата за кожата. Дори и да сте забранили на детето си достъп до социалните мрежи, информацията за вайръл козметични продукти все някога ще достигне до него. Затова е по-добре да се намесите навреме!

Ето някои съвети:

Създайте отпускаща обстановка:

Подходете с интерес и разбиране, без да налагате прекалено много строгост. Опитайте се да обясните каква е важността на грижата за кожата, предлагайки позитивен пример.

Обяснете основите:

Обяснете им значението на правилната грижа за кожата и как това може да допринесе за тяхното здраве и самочувствие. Подчертайте, че грижата за кожата не е само козметичен процес, а и начин за поддържане на здрава кожа.

Демонстрирайте стъпка по стъпка:

Ако възможно, демонстрирайте им как да извършват базови процедури за грижа за кожата, като почистване и хидратация. Покажете им подходящи продукти за техния тип кожа.

Интегрирайте грижата за кожата в ежедневната рутина:

Помогнете им да включат грижата за кожата в ежедневната си грижа за себе си, например преди лягане или след студени промени във времето. Напомнете им, че последователността от грижи за кожата може да стане част от първичната грижа за себе си.

Разговаряйте за индивидуалните нужди:

Обсъдете с тях техния тип кожа и индивидуални нужди. Помогнете им да разберат какво е подходящо за тях и какво може да допринесе за подобряване на техния вид.

Възнаградете положителното поведение:

Похвалете ги, когато забележите, че се грижат за кожата си. Подчертайте положителните резултати, като забавяне на стареенето, по-здрав вид и увереност.

Споделете лични преживявания:

Разкажете им за своите лични преживявания и как сте се грижили (или не се грижили) за кожата си в различни етапи от живота си.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay