Кои съставки в дезодоранта ви могат да предизвикат алергични реакции

Кои съставки в дезодоранта ви могат да предизвикат алергични реакции
Canva

Вашият дезодорант може да предаде кожата ви и внезапно да предизвика алергична реакция. Това може да се случи независимо какъв модел използвате. Не е задължително продуктът да е нов за вас - това може да се случи с дезодорант или антиперспирант, който сте използвали известно време. Ще разберете дали сте алергични, ако на подмишницата ви се образува обрив и кожата е зачервена, раздразнена или сърбяща. Ако обривът е тежък, кожата ви също може да има мехури. Въпреки че това може да бъде много неприятно, има прости средства за защита.

Спрете да използвате дезодоранта, който смятате, че причинява обрива. За да предотвратите влошаване, носете дрехи, които няма да се трият в подмишниците ви. Що се отнася до изчистването на обрива, можете да използвате набор от продукти върху подмишниците си, включително вазелин, локален антихистамин, алое вера, каламинов лосион и хидрокортизонов крем. Всички те действат, като успокояват кожата и намаляват раздразнението.

Подишницата е деликатна област: Кожата е тънка, сгъването на подмишницата запушва продуктите, изпозлвани там, което означава, че всичко, което поставите там, прониква и остава в контакт много повече от други области и се овлажнява от изпотяване, което създава дори повече възможности за реакция на съставките." Някои от съставките, които могат да доведат до обрив, включват сода за хляб, аромати и консерванти като формалдехид. Последните две могат да бъдат намерени в различните видове дезодоранти. По същия начин естественият дезодорант също може да причини обриви.

Някои от често срещаните съставки, които могат да бъдат причина за алергични реакции, са:

Алуминиеви съединения: Като алуминиев хлорхидрат, алуминиев хлорид или алуминиев хидроксид, които се използват за намаляване на изпотяването.

Парфюми и аромати: Тези съставки могат да включват различни ароматни вещества със синтетичен произход, които могат да предизвикат алергични реакции при някои хора.

Ксантанова гума: Това е естествен полизахарид, който се използва за увеличаване на консистенцията на продукта. При някои хора може да предизвика алергични реакции.

Формалдехид: Използва се като консервант в някои дезодоранти. Това е известна причина за алергични реакции.

Пропилен гликол: Това е разтворител, който се използва във формулите на дезодорантите. Някои хора могат да бъдат алергични към него.

За да избегнете алергична реакция, можете да опитате дезодоранти бе аромати в тях. Оглеждайте се за състава и търсете по-изчистен такъв. В последно време, много дами се отказаха от продуктите, съдържащи луминий, именно заради вредата му върху женското здраве. 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay