Кои плодове и зеленчуци за в сезон през април

Кои плодове и зеленчуци за в сезон през април
Canva

През месец април има разнообразие от плодове и зеленчуци, които са в сезон. Ето някои от тях:

Ягоди: Сладки и ароматни, ягодите са вкусен начин да се насладите на сезона на ранната пролет. Те са отличен източник на витамин С и антиоксиданти.

Спанак: Богат на хранителни вещества, спанакът е страхотен избор за пролетна храна. Той е пълен с витамини А, С и К, както и фолат и манган.

Грах: Грахът е друга питателна опция, която е в сезон през април. Той е богат на фибри, протеини и различни витамини и минерали.

Аспержи: Аспержите са известни със своя деликатен вкус и висока хранителна стойност. Те са чудесен източник на витамини А, С, Е и К, както и диетични фибри, протеини и минерали.

Зелена салата: Свежа и хрупкава, зелената салата е идеалната съставка за пролетни салати. Тя е пълна с витамини А и К, както и фолат и фибри.

Моркови: Морковите са универсален зеленчук, който може да се консумира суров, варен или печен. Те са богати на витамин А, калий и фибри.

Маруля: Марулята е друга свежа опция за пролетна салата. Тя е с високо съдържание на вода, което я прави хидратираща и освежаваща, и осигурява добро количество витамини А и К.

Чери домати: Миниатюрните версии на традиционните домати, чери доматите са сладки и ароматни. Те са добър източник на витамини А, С и К, както и калий и фибри.

Печурки: Печурките са популярна пролетна гъба, известна със своя мек вкус и гъвкавост в кухнята. Те са добър източник на витамини от група В, селен и калий.

Не забравяйте да купувате местни продукти, когато е възможно, тъй като те често са по-пресни и по-устойчиви от продуктите, транспортирани на дълги разстояния.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay