Подстригване у дома в няколко лесни стъпки

Подстригване у дома в няколко лесни стъпки
Canva

Нов сезон-нова прическа! С наближаването на празниците може би ви се иска да освежите визията си, но нямате време да посетите фризьора си. Всъщност не е толкова страшно да опитате да подновите прическата си сами у дома. Може и да звучи като истинско предизвикателство, но всъщност трябва да последвате само няколко прости стъпки:

Мокра коса

Измийте и изсушете косата си, така че да остане леко влажна. Морката коса е по-лесна за обработка, когато става въпрос за подстригване. Срешете косата с гребен, за да премахнете заплитанията и подстригването да бъде равномерно.

Дължина

Определете каква дължина и стил искате. Внимавайте да не отрежете прекалено много наведнъж. Винаги е по-добре да започнете с по-дълга дължина и след това да отрежете още, ако е необходимо.

Разделяне

Разделете косата на малки секции, които ще режете една по една. Използвайте щипки или шноли, за да задържите останалата коса настрани, така че да не ви пречи.Режете, държейки ножиците вертикално и режейки постепенно. Следете формата на косата, като режете малко по малко.

Преценка

Оглеждайте се в огледалото често, за да прецените дали сте постигнали желаната дължина и форма. Бъдете внимателни, защото рязането на коса в домашни условия може да бъде предизвикателство.

Финални щрихи

Когато сте доволни от резултата, изчистете косата и използвайте огледало, за да проверите дали няма неравности и несъвършенства. Можете да подравните дължините, като леко наклоните ножиците и подрежете деликатно.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay