6 причини, поради които октомврийските бебета са специални

6 причини, поради които октомврийските бебета са специални
unsplash

Този месец се свързва с фенери, призраци и изобилие от костюми за Хелоуин, но за бъдещите майки бебето през октомври е всичко друго, но не и страшно. Октомврийските бебета са много специални, според различни изследвания.

Ето защо октомврийските бебета са толкова специални:

1. Вероятно ще са добри в спорта

Ако бебето ви дойде преди Хелоуин, може да искате да го облечете като спортист на 31-ви, само за да го подготвите за бъдещето.

Изследванията показват, че бебетата, родени през октомври, е много вероятно да бъдат добри в спорта. Проучване от 2014 г. на издръжливостта и силата на учениците установява, че "родените през октомври деца са по-силни от тези, родени през всички месеци с изключение на септември и ноември."

Смята се, че това е свързано с пренаталната експозиция на витамин D.

При децата, родени в Северното полукълбо, тези, родени през есента, обикновено имат малко по-голяма костна и мускулна маса. Те започват с повече мускули, стават активни по-рано, след което започват да се занимават с лека атлетика по-рано. Това се превръща в положителен цикъл.

2. Имат президентски потенциал

Този месец са родени повече президенти на САЩ от всеки друг, така че се подгответе, в случай че бебето ви има политически стремежи. Тя не попадна в този списък, но Хилари Клинтън също е родена през октомври.

3. По-малко вероятно е да се родят в последния ден от месеца

Когато мислим за октомври, мислим за един голям специален ден през октомври и той е последният. Но няма толкова голяма вероятност октомврийските бебета да се родят на Хелоуин, както февруарските бебета да се родят на Свети Валентин. Изглежда, че има нещо в този мрачен и призрачен празник, което пречи на "спонтанните" раждания, според изследователи от Йейл, които предполагат, че подсъзнанието на майката може да не иска нейното малко дете да има рожден ден на този празник.

4. По-вероятно е да доживеят 100-ия си рожден ден

Според проучване от 2011 г. на Чикагския университет хората, родени през октомври, "имат значително по-голяма вероятност да оцелеят до 100-годишна възраст в сравнение с хората, родени през април". 

5. Те имат по-малък риск от сърдечно-съдови заболявания

Друго проучване от Института за демографски изследвания установи, че докато бебетата от октомври имат висок общ риск от заболяване, те имат по-нисък риск в една област, която наистина има значение: сърдечно-съдови заболявания. Да, октомврийските бебета обикновено имат здрави сърца, което може да обясни защо толкова много хора, родени през октомври, стават столетници. 

6. Имат добро психическо здраве

Изследователите също така свързват рождените дни през октомври с по-нисък риск от самоубийство, което показва, че бебетата, родени през този месец, може да са склонни към добро психично здраве.

Физически и психически, раждането през октомври предвещава добро бъдещо здраве, статистически погледнато. Това е добра новина за всички, които очакват бебе този месец!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay