Най-важните покупки за новородено

Най-важните покупки за новородено
unsplash

Подготовката за пристигането на новородено бебе включва редица необходими покупки и подготовка на дома. Ето някои от основните неща, които ще ви бъдат необходими:

Детска количка и столче за кола: Това са две от най-важните покупки. Уверете се, че столчето за кола е инсталирано правилно и съответства на стандартите за безопасност.

Легло за бебето: Можете да изберете между кошара и детско легло с матрак. Важно е да осигурите сигурност и комфорт за бебето. Леглото е мястото, на което бебето ще прекарва по-голямата част от времето си, така че инвестирайте в качествен матрак.

Бебешки дрехи и пелени: Заредете се с бебешки бодита, гащеризончета, чорапи и пелени. Новородените трябва да се преобличат често, така че трябва да имате достатъчно дрехи. Освен това ще ви бъдат необходими пелени- бархетни, тензухени и муселинови.

Козметика: Купете бебешки измивен гел, шампоан, хидратиращ лосион или олио, крем против подсичане, както и меки кърпи и гъби за банята.

Бебешки бутилки и биберони: Ако нямате намерение да кърмите, ще ви трябват бутилки и биберони за хранене на бебето.

Бебешки стол за хранене: Този артикул става полезен, когато бебето стане по-голямо и може да седи, но все пак ще ви бъде необходим. Можете да го купите и чак след появата на бебето.

Спално бельо и одеяла: Купете меки и безопасни одеяла, както и спално бельо за леглото на бебето.

Аксесоари за банята: Подгответе се с вана за банята на бебето, както и с канче за поливане и кофа за вода.

Играчки и книжки: Играчките и книжките за бебета са важни за развитието и забавлението на малкото.

Бебешки медицински принадлежности: Включете в този списък дигитален термометър, аспиратор за нос и други необходими артикули за грижа за здравето на бебето.

Кош за пране и кош за памперси: Ще ви трябва място, където да събирате мръсните дрешки на бебето, преди да ги изперете. Препоръчително е да вземете отделен кош за пране за бебешките неща. Освен това трябва да вземете отделен кош за памперси, който да не изпуска миризма.

Памперси и мокри кърпички: Подгответе се с достатъчно памперси и мокри кърпички за бърза смяна на пелените.

Този списък не е изчерпателен, и може да има допълнителни неща, които искате да закупите в зависимост от вашите нужди и предпочитания. Помислете за вашите конкретни обстоятелства и какво би било най-удобно за вас и вашето новородено бебе.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay