Бъдете уверени в себе си

Само чувствайте увереност

Бъдете уверени в себе си

Това беше началото на работния ден. Обикновен и пореден. Съзнанието ми се луташе някъде между успокояващите сънища и натоварващата реалност. Проправях си път сред тълпата от хора на спирката и се чудех, щом са толкова нервни сутрин, какво се случва с тях през нощта?

 

Само защото обичам екстремните усещания, не ходя по тротоара – не че няма място от паркирали коли. И така, леви, десни, леви, десни по булеварда, в осем сутринта, мързеливо си размишлявах за обърнатото кошче пред сергията за вестници, за зависимостта между студа навън и броя на безделниците в рейса, и за други злободневни тенденции.

 

В една от първите секунди на Песента, направих скок във времето. От онези, с прегъване на пространството. Почувствах как се телепортирам на същото място, просто усещанията ми станаха други. Вдигнах леко брадичката си, а походката ми стана...по-така.

 

Рязката смяна в светоусещането ми не е непозната на моята личност с променливо настроение. Просто попаднах в един от тези мигове на самочувствие – все по-редки напоследък. Почувствах се добре...себе си. И неизбежно минах през кратък миг на размишление за връзката между доброто настроение, отровните хора в моя живот и личната нагласа за всяко начинание.

 

Нека допуснем, че има един човек в моя живот, на който съм казала поне веднъж, че ми е всичко. Прекрасен начин да му поверя моите чувства, които той най-вероятно недобросъвестно ще управлява. Този процес започва с необмислени изказвания, намеци и недомлъвки – било то за външния ми вид, било то за завидния ми характер. Не му харесвам, и това си е. Той е убиец на самочувствие. Непредумишлен.

 

На мен дори само един човек може да ми трови живота. И да ми го подслажда, също. Всъщност няма виновни в случая с моята неувереност. Нито той, нито моето семейство, приятели, колеги, общество...Аз сама си го правя. Просто трябва да си пускам по-често Песента. Останалото идва с паралелната реалност.

 

Струва ми се, че да се чувстваш добре в своята кожа си е цяло изкуство. А на теб може нещо съвсем различно да ти активира самочувствието – моята музика са твоите обувки с десетсантиметров ток, например.

 

Утре също е работен ден, пореден, но необикновен. Защото знам коя песен да си пусна, а ти ще си обуеш сексапилните обувки. Походката ни ще стане...по-така. И ще се почувстваме добре себе си.

13 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay