Децата се връщат на училище: Как да се насладите на тишината у дома?

Децата се връщат на училище: Как да се насладите на тишината у дома?
Pexels

Всяка майка чака старта на училището с нетърпение, за да могат децата й да имат своите занимания  и да й дадат малко време сама вкъщи. Независимо дали сте майка, която си стои вкъщи или работи от вкъщи, времето в училище със сигурност ще ви даде почивка от децата и техните безкрайни молби.

Как можете да се насладите на тихо време у дома, докато децата са на училище? Ще отговорим на този въпрос днес и ще ви покажем някои невероятни начини да направите тези няколко часа важни.

Нека да проверим как можете да се насладите на тихо време у дома, докато децата са на училище

Събуди се рано

Повече от ясно е, че всяка майка се събужда рано в учебните дни, за да облече децата си, да приготви закуска, да ги целуне за сбогом и може би да ги закара до училище. Някои майки обаче завършват тези сутрешни задачи, след което се връщат в леглото и се събуждат на обяд. Опитайте се да се преборите с желанието да заспите отново. Вместо това се съсредоточете върху насладата в ранните сутрешни часове. Отворете всички завеси, за да може тялото ви да се приспособи към събуждането. Ако децата ви напуснат дома в 7:30, ще имате до 4-5 часа, докато се върнат. Не губете време в сън. Започнете деня като ранно птиче и се насладете на по-дълго тихо време.

Стратегия за спестяване на време за хранене

Едно от нещата, които отнемат много време на майките, е подготовката и готвенето на храна. Бъдете практични и изберете спестяващи време ястия, които ще ви отнемат по-малко време и усилия. Можете също така да правите двойни партиди, за да не се налага да готвите всеки ден. Изберете рецепти за една тенджера или готварска печка за бавно готвене, пригответе големи порции и създайте запас във фризера, който да ви помогне да се отпуснете малко, особено в забързаните дни.

Поканете природата в дома си

Има нещо необяснимо красиво в зеленината и природата като цяло. Не е задължително да ходите на плаж или да живеете в планината, за да се насладите на спокойна природа. В задния си двор или на балкона засадете различни саксии с билки и цветя и ги наблюдавайте как растат всеки ден. Тези растения не само ще ви накарат да се чувствате спокойни и щастливи, но и ще накарат дома ви да ухае невероятно и ще ви спестят проблемите да купувате билки от местния магазин за хранителни стоки.

Поглезете се

Не чакайте да се появи специален повод, за да се облечете и да се поглезите. От момента, в който се събудите, поглезете се с гореща вана и обилна рутина за кожата. Сложете спирала и носете цвят на устните, който ви кара да изглеждате прекрасно. Свалете пижамата си и облечете нещо красиво и удобно. Да останеш или да работиш от вкъщи не означава да пренебрегваш външния си вид. Напротив, поглезването автоматично ще ви даде тласък да бъдете по-продуктивни и да се чувствате по-уверени в себе си.

Моля, не спирайте музиката!

Децата не са вкъщи, което е чудесен шанс да слушате и да се наслаждавате на любимите си песни без никакви прекъсвания. Можете да увеличите малко звука, да поклатите глава и ханш и да се насладите на ритъма. Изпейте любимата си песен, ако искате, или се отърсете и танцувайте. Превърнете дома си в дискотека дори само за половин час; наистина ще се почувствате живи!

Време е за упражнения

Ако танците не са вашата чаша чай, опитайте да тренирате за здраве. Потърсете видеоклипове за тренировка за начинаещи в интернет и се раздвижете само за няколко минути. Упражнението помага на тялото да освободи химикали, които насърчават чувството ви за благополучие и разбиват хормоните, които причиняват тревожност, стрес и депресия.

Поканете приятелите си на брънч

В даден момент от живота ви повечето ви приятели също ще бъдат майки. Ако имате приятели, чиито деца също са на училище, поканете ги на брънч парти в дома си. Ако не искате да си стоите вкъщи, отидете да закусите с момичетата в предпочитания от вас ресторант. Освен това, ако вашите приятелки също работят от вкъщи, можете всички да работите на едно място и да се наслаждавате на компанията си и да си бъбрите по време на почивките.

Не стойте вкъщи

Независимо дали работите или не, опитайте се да излизате по-често. Стоенето вкъщи за дълго време може да ви накара да се почувствате отегчени и откъснати от външния свят. Вземете лаптопа си и отидете до близкото кафене, за да изпиете любимата си напитка, да се насладите на околностите и да се почувствате освежени и заредени с енергия. Ако не работите, отидете на пазар, на кино или просто се разходете в местния парк, за да оцените красотата на природата.

Netflix и Chill!

Колкото и работа да имате, един епизод от дългоочаквания сериал няма да навреди на никого. Просто е за предпочитане да изберете сериал с кратки епизоди, защото не искате да си губите времето с епизод от час и половина! Докато закусвате, включете Netflix, изгледайте само един епизод и започнете продуктивния си ден след това.

Да си майка само по себе си е работа на пълен работен ден, така че е важно да оценяваш, да се наслаждаваш и да живееш всеки тих момент, който животът ти дава. Имате нужда и заслужавате да се отпуснете. Така че това ще бъде страхотен шанс за вас да се насладите на известно време насаме, докато децата са на училище.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay