Как да зарадвате някого за минута: 2 ценни съвета

Как да зарадвате някого за минута: 2 ценни съвета
Pexels

Мислите ли, че е невъзможно да угодите на абсолютно всички? Грешите. Това може да се направи само за 60 секунди. Съветите на психолозите и експертите в комуникацията ще ви накарат да повярвате в чудеса.

Ако следвате простите съвети, описани по-долу, хората ще искат да общуват с вас и да бъдат край вас през цялото време. Няколко десетки секунди ще са достатъчни, за да разбере вашият събеседник, че пред него не стои обикновена личност, а уникален човек, който заразява с позитивизъм. Това умение ще ви бъде полезно в любовта, в бизнеса и въобще в живота.

Съвет първи: Накарайте хората да се смеят

Не е нужно да комедиен актьор, можете да накарате някого да се смее по различни начини. Просто бъдете забавни и весели. Хората са привлечени от положителното много повече, отколкото от отрицателното. Затова винаги трябва да имате предвид това правило. Как да накарате хората да усетят положителната ви енергия и да се отпуснат? Ето основните техники.

Шегувайте се. Не е нужно да е през цялото време. Просто понякога показвайте на хората, че не сте нарцисист с обидно високо самочувствие. В първата минута на общуване можете да кажете нещо като: "Не обръщайте внимание на факта, че днес изглеждам толкова зле, това е нормалното ми състояние". Да си самокритичен помага много за привличането на хора, защото нарцистичните хора рядко се харесват на някого. Вашата простота ще ви помогне да привлечете вниманието.

Тълкувайте положително думите на другите. Това трябва да се прави само по положителен начин, без да се унижава достойнството им. Ако ви кажат нещо, можете да направите фразата по-положителна, като промените нейното значение. Способността да обърнете всеки разговор в положителна посока е истински дар. Първо, вие самите ще бъдете по-щастливи. Второ, можете да направите другите по-щастливи.

Ако ви критикуват за нещо, можете да се пошегувате. Например, казват ви: "Днес изглеждаш ужасно". Можете да отговорите така: "Но ти пак ме забеляза." В този случай трябва да следвате правилото на усмивките и позитивния тон. Не е толкова важно какво казваш, а как го казваш. Не приемайте всичко в негативна посока. Ако се научите да обръщате всичко на шега, за минута ще станете душата на всяка компания. 

Забавлявайте себе си, а не другите. Крайната цел е да помогнете на себе си, а не на хората около вас. Помислете какво може да ви направи по-щастливи. Когато правите нещо, което ви кара да се смеете, то ще накара и околните да се смеят. Запомнете едно много важно нещо: шут или клоун е човек, който постоянно се шегува, но не искрено. Ако покажете своята искреност, тогава всеки ще ви хареса. 

Съвет втори: не се страхувайте от недостатъците си

Тоест, не се страхувайте да ги покажете. Да вземем за пример холивудски звезди или световноизвестни музиканти. Образът им изглежда безупречен, но в живота тези хора имат свои собствени недостатъци, които се премахват на снимката или се ретушират от психолози, които помагат за създаването на образа. Те не са истински. Те са други хора, които са били принудени да направят от себе си.

И отлично го знаят. Вие знаете това, всеки знае това. Ето защо те могат да се възхищават, но никога няма да могат да станат много привлекателни за всички хора. Не искате да достигате до тези хора, защото те са перфектни. Автоматично и подсъзнателно винаги сме привлечени от онези, които са честни, говорят за своите недостатъци и не се страхуват да ги покажат.

Например, искате да се запознаете с някого, приближавате се и започвате да се спъвате във всяка дума и да се изнервяте. Но, ако кажете: "По дяволите. Не знам какво да ти кажа, но те харесвам, така че нека да се запознаем.” Това е просто бомба! Това ще направи такова впечатление на човека, че той ще зяпне от изненада.

Можете да се преструвате, че не сте нервни или емоционални, когато за първи път срещнете някого. Например, ако сте на интервю в голяма компания, за да получите работата, за която сте мечтали. Ще бъдете нервни, но това е напълно нормално. Ако го скриете, всички пак ще знаят, но можете честно да кажете: "Толкова съм нервен, че ще припадна." Нищо лошо няма в това, шегувате се със себе си - това вдъхва респект.

Не се правете на перфектни в първите секунди на общуването. Бъдете по-открити относно аспектите, в които имате проблеми, тогава хората веднага ще бъдат привлечени към вас. Експериментирайте, това е мощна сила.

Тези два най-важни и ценни съвета ще ви помогнат да преобразите себе си до неузнаваемост, а след това и живота си. Отново до неузнаваемост. Ако се придържате към описаните правила, още в първата минута на общуване с всеки можете да спечелите доверието му и да покажете най-добрата си страна.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay