Как да се подготвите за кърменето?

Как да се подготвите за кърменето?
Pexels

Кърменето е най-естествения процес и изключително специален момент между майка и бебе. За съжаление обаче не е особено лесно. За да се получи, да имате достатъчно кърма и да можете да кърмите детето си максимално дълго, трябва да бъдете добре подготвени. Подготовката трябва да започне още по време на бременността. 

Ето 10 съвета, които могат да ви помогнат да се подготвите за този важен период:

Информация: Запознайте се с основите на кърменето и неговите ползи. Четете книги, консултирайте се с професионалисти или посетете курс по кърмене.

Създайте подходяща обстановка: Организирайте уютно и спокойно място за кърмене, където да се чувствате комфортно.

Подгответе се психически: Кърменето може да бъде предизвикателство, затова се подгответе емоционално за този процес. Намерете подкрепа от партньора си, приятели или семейния лекар.

Здравословен начин на живот: Важно е да поддържате здравословен начин на живот, включително хранене, физическа активност и отдих.

Планирайте хранителните си избори: Уверете се, че храните си са богати на хранителни вещества и вода, и че консумирате достатъчно калории.

Проучете лекарствата: Говорете с лекаря си или фармацевта кои лекарства са безопасни за употреба по време на кърмене.

Намерете подкрепа: Намерете група за подкрепа за кърмене или намерете консултантка, която да ви помогне със съвети и ръководство.

Помислете за кърменето на публични места: Ако планирате да кърмите на публични места, научете се как да го правите дискретно и с увереност.

Споделяйте опит с други майки: Обменяйте опит с други майки за това как са се справили с кърменето и как са се справили със затрудненията.

Бъдете търпеливи: Кърменето може да бъде предизвикателство, но с търпение и подкрепа може да бъде успешно. Не се стресирайте, ако има затруднения и се консултирайте с професионалист при нужда.

Важно е да помните, че всички жени са различни, и този процес може да се случи по различни начини. Не се страхувайте да търсите помощ и съвет, когато имате нужда.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 


 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay