Имате ли мъж-дете до себе си?

Емоционалната зрялост не идва с възрастта!

Имате ли мъж-дете до себе си?
Canva

Ако вашият партньор показва някой от тези признаци на емоционална незрялост, трябва да помислите за раздяла с него. Да, връзките са трудна работа и не можете да се откажете първия път, когато срещнете препятствие; обаче също така няма смисъл да се опитвате да спасите нещо или някой, който не чувства нужда да бъде спасен.

В края на деня вашето щастие и спокойствие винаги трябва да са ваш приоритет. Ако някой го засяга по лош начин, трябва да намерите начин да го премахнете от живота си.

Ето най-честите червени знамена на емоционално незрели момчета. Ако разпознаете някой от тях, помахайте на мъжа си за довиждане и го оставете.

1. Синдром на Питър Пан

Ако вашият мъж проявява детински поведение и ясно показва, че няма намерение да порасне, това означава, че има синдром на Питър Пан.

Ако вашият партньор е Питър Пан, вие може да сте Уенди. В началото поведението му може да е било забавно. Може би сте били привлечени от него, защото сте чувствали, че той е "предизвикателство" или някой, когото можете да "поправите" или промените."

Има етикет и за това и се нарича синдром на УендиТова е, когато една жена се чувства длъжна да се грижи за своя незрял мъжТя буквално се държи като майка му и изпитва нужда да му помогне да порасне.

Истината е, че е трудно да признаете пред себе си, че поведението и връзката ви са токсичниТрябва обаче да знаете, че колкото по-рано го приемете и признаете, толкова по-скоро ще можете да работите върху намирането на решението на всичко това.

 2. Липса на отговорност

Друго червено знаме, което показва, че нямате мъж до себе си, а мъж-дете, е безотговорното му поведение. Ако не може да застане зад думите и действията си, ако не може да поеме отговорност за делата си, това означава, че е емоционално незрял.

Никога няма да приеме и признае грешките си, защото винаги ще обвинява другите за тях. Ако не му оставите друга възможност, освен да признае грешките си, той ще се опита да измисли извинение, за да оправдае действията си.

Никога не можете да очаквате извинение от такъв тип човек, защото никога няма да го получите. В неговите очи той не прави грешки и смята, че няма причина да се извинява за каквото и да било.

Въпросът е, че здрав и сериозен разговор или дискусия с него е невъзможна. И без него, без здравословна комуникация, никога няма да можете да изградите здрава връзка ... Това е факт.

 3. Проблеми с ангажиментите

Ходите ли от известно време? Сложил ли е етикет на връзката ви? Отдаден ли е на вас напълно?

Ако не е и ако продължава да избягва сериозна връзка, очевидно е, че има проблеми с обвързванетоИ за съжаление, тези проблеми са най-очевидният признак на емоционална незрялост.

Той не ви позволява да се приближите твърде много и да го опознаете на по-дълбоко ниво, защото се страхува, че това може да го направи уязвим. Той знае, че това може да засили връзката ви и точно това се опитва да избегне.

 4. Поведенчески модели на нарцисиста

Забелязвали ли сте някога черти на нарцисист във вашия мъж? Това наистина са малките неща, например самохвалство, арогантно и егоцентрично поведение, егоизъм и нуждата да бъдеш център на внимание.

Ако да, факт е, че вашият мъж вероятно има нарцистично разстройство на личността. Истината е, че понякога е много трудно да се разграничи нарцисизма от емоционалната незрялост.

Въпреки това, ако вашият мъж има тези нарцистични черти заедно с тези 6 признака на емоционална незрялост, той определено е незрял човек.

 5. Проблеми със зависимостта

Ако сте забелязали, че той има нездравословни проблеми с привързаността и зависимостта от някои от членовете на семейството си, приятели или дори колеги, това може да е друг признак на емоционална незрялост.

Възрастният мъж има здрави взаимоотношения с всички около себе си. Той не зависи от най-близките си и никога не остава в зависими отношения.

Ако той се е дистанцирал от своите приятели или членове на семейството, когато сте започнали да се срещате и е съсредоточил цялото си внимание единствено върху вас и вашата връзка, ясно е, че той има проблеми със зависимостта.

В началото ще се радвате на цялото това внимание и обич, но с времето това ще започне да ви притеснява, защото ще се почувствате в капан на връзката си. Той ще нахлуе в личното ви пространство и ще наруши всичките ви граници и много скоро ще започнете да се чувствате задушени.

Може да си мислите, че всичко е, защото той се страхува да не ви загуби, но истината е, че това е само заради нездравословния му стил на привързаност.

Колкото и да го обичате, не трябва да се преструвате, че всичко това е добре. Или намерете начин да го накарате да разбере поведението си и да се промени, или прекратете връзката си възможно най-скоро.

6. Избухливост

Ако вашият мъж не е в състояние да води здравословна дискусия с вас, ако тя винаги завършва с това, че той крещи, удря или чупи неща, това е огромно червено знаме, че той е емоционално незрял.

Той не може да се справи с емоциите си по правилния начин и затова не може да води здравословен, сериозен разговор с вас. Той дава възможност на тези емоции да излязат навън по най-лошия възможен начин и, разбира се, повечето от вашите въпроси и проблеми в крайна сметка дори не се разрешават и не се справят с тях.

Неприятният факт е, че поради избухливостта му връзката ви също може да стане обидна и той може да премине от вербално към физическо насилие. Ако искате да избегнете този сценарий, прекратете връзката си сега.

7. Не можете да поддържате каквато и да е здрава връзка

Това е последният и може би един от най-важният признак от 7-те признака на незрелия мъж. Ако сте потърсили миналото му и сте открили, че той никога не е успял да поддържа каквато и да е здрава връзка, особено романтична, определено ... Имате работа с емоционално незрял човек.

И не, дори не си мислете, че вие ​​ще сте този, който ще го промени и ще го накара да се обвържеАко всички онези хора и жени преди вас не са успели, вероятно и вие няма да успеете.

Ще се провалиш, защото той дори не иска да се промени. Харесва начина си на живот и не вижда проблем в него.

Само ще си загубите времето и ще се влюбите в него още по-дълбоко, правейки болката си още по-голяма, след като осъзнаете, че нямате бъдеще с този мъж.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay