Той ме приема за даденост: 9 причини защо

Той ме приема за даденост: 9 причини защо
Pexels

Той ме приема за даденост. Несъмнено това е едно от най-популярните изречения, които циркулират от известно време.

Той наистина ли те приема за даденост? Това е сериозно обвинение и не бива да го правите без солидно доказателство, че той наистина го прави.

За съжаление поставянето на някого като план Б се случва много по-често в съвременните взаимоотношения. Независимо дали искате да го признаете или не, синдромът на "тревата е по-зелена при комшиите" се превърна в най-големия разрушител на взаимоотношенията.

Това е една от причините, поради които приемането на някого за даденост се промъква в някога щастливата връзка.

За да станете наистина сигурни относно вашите подозрения, първо, трябва да сте обективни и да се опитате да не намесвате твърде много емоции в оценката дали той ви третира като опция, вместо като приоритет.

Освен да търсите знаци, че той ви приема за даденост, трябва да разберете какво точно означава, когато някой ви приема за даденост, защо го прави и какво можете да направите по въпроса. Ще разгледаме всичко това (и още) по-долу.

Той ме приема за даденост

Ако той ви приема за даденост, това всъщност означава, че той не ви цени достатъчно. Това предполага липса на благодарност, когато той се възползва от вас или ви подценява.

Знаете, че той не ви оценява достатъчно, ако не ви отвърне със същото, не признае нещата, които правите за него и не полага достатъчно усилия, за да бъде до вас, когато имате нужда от него.

Знаеш, че той те приема за даденост, когато чувстваш, че си единственият, който дава всичко от себе си, за да накара нещата в една връзка да работят.

Всички малки и големи неща, които правите за него, често остават незабелязани и имате чувството, че присъствието ви е в сянката на егоизма му.

Защо момчетата ви приемат за даденост?

Една от най-големите причини, поради които момчетата ви приемат за даденост, е когато започнат да ОЧАКВАТ от вас да се държите по определен начин.. Те свикват да получават кралско отношение, без да дават нищо в замяна.

Ето най-честите причини, поради които може да ви приемат за даденост:

Имаш проблеми да кажеш "не"

Чувствате ли, че предпочитате да поемете повече задачи и отговорности, отколкото да кажете "не" на партньора си или на други хора? Тогава официално имате проблеми да кажете "не" и официално правите всичко възможно, за да угодите на другите за своя сметка.

Ти харесваш хората

Просто не можеш да бъдеш груб с другите, независимо колко груби са те с теб, защото си човек, който угажда на хората.

Ти си твърде сладък и мил, което момчетата веднага разпознават и след време решават да "обръщат сладостта ти срещу теб", т.е. да те приемат за даденост.

Други могат да предвидят поведението ви

Предсказуемото поведение може лесно да бъде манипулирано от другите. Ако сте предвидим, това означава, че другите могат да знаят следващите ви няколко хода предварително.

Това им позволява лесно да ви манипулират и да ви накарат да правите това, което искат. Тези видове манипулации са фини, така че може дори да не ги осъзнавате.

Имате проблеми с конфронтацията с хората

Имате проблеми с изправянето пред проблеми с другите (независимо дали това е вашият партньор или някой друг). Ако не им кажете как се чувствате от действията им, в крайна сметка се оказвате нещастни и те продължават да ви приемат за даденост.

Те правят това, защото са убедени, че всичко е наред и вие сте добре с тяхното поведение. Е, така ли е?

Не си честен със себе си

Вместо да си признаете известното изречение "Той ме приема за даденост", вие оправдавате поведението му.

Вместо да се питате "Чакай, защо той ме приема за даденост"? затваряш си очите, като си мислиш, че прекаляваш и всичко е в главата ти.

Оправдаването на скапаното му поведение се превърна в ново нормално.

Постоянно търсите одобрение от другите

Позволявате на другите да ви контролират емоционално и да ви манипулират, защото сте решени да получите тяхното одобрение на всяка цена. Искате тяхното одобрение за почти всичко, което правите, и така губите себе си.

Когато започнат да ви приемат за даденост, често не успявате да го забележите, защото вече сте загубили чувството си за преценка.

Имате ниски очаквания

Свикнали сте да се разочаровате от другите толкова много, че очакванията ви за тях са станали наистина ниски.

Давате твърде много от себе си и получавате малко или изобщо нищо, но не обвинявате другите за това. Защо?

Защото имате ниски очаквания и не очаквате другите да се отнасят с вас така, както вие се отнасяте с тях.

Страхувате се

Страхувате се от хора, които се държат властно, конфронтативно или са твърде шумни. Поради това вие отказвате да се конфронтирате с тях.

Предпочитате да правите каквото казват и да приемате това, което казват, отколкото някога да им се противопоставяте. Те също знаят това и затова решават да ви приемат за даденост.

Давате повече, отколкото получавате обратно

Някак си винаги вие сте тези, които давате твърде много, без дори да осъзнавате, че го правите.

Никога не поставяте под въпрос реципрочността в една връзка, защото сте свикнали да сте този, който дава повече, отколкото получава обратно.

Дори ако решите да се отдръпнете, те ще се разстроят, обвинявайки ви, че сте този, който се е променил към по-лошо.

Той ме приема за даденост: 7 ясни знака, че те приема за даденост

Когато за първи път се запитах дали ме приема за даденост? Бях готова да прекарам цяла година в търсене на признаци, че го прави. За мое учудване тези знаци бяха точно пред мен през цялото това време, но реших да ги пренебрегна.

Както винаги, най-добре е да се учим от грешките на другите, така че ето знаците, които ще ви отворят очите, като покажат истинската му същност:

Той спря да се отнася с уважение към теб

Уважението е едно нещо освен любовта, което никога не трябва да изчезва в една връзка.

Вашият партньор трябва да може да признае дори за малките неща, които сте направили. Важно е да знаете, че той оценява вас и вашите усилия.

След като спре да прави всичко това, смятайте, че това не е добър знак. Това е началото на "приемането ви за даденост" пътуване, на което не искате да участвате.

Ако той прави планове, без да знаете, тогава имате голям червен предупредителен знак, че нещо не е наред.

Да прави планове сам, вместо да включва вас, означава, че той дори не се интересува дали можете да участвате в тези планове или не.

Това, което искате в този случай, не е опция. Попитайте който и да е експерт по връзките дали това поведение е достойно за търпение, всички те ще ви дадат един и същ отговор – приема ви за даденост и нещо трябва да се промени.

Не го интересува какво мислиш

Изпитването на това чувство може сериозно да повлияе на самочувствието ви. Безразличните му реакции ви карат да се чувствате незначителни и маловажни.

Никой никога не трябва да се чувства така, особено във връзка, в която вашият партньор трябва да ви накара да се почувствате специални и обичани.

Той не те кара да изпитваш нищо освен срам и чувство за по-малка стойност. Ако вашата половинка е изправена пред трудни избори в живота, нормално и естествено е тя да се обърне към вас за съвет.

Спрял е да те допуска до тези големи моменти и решения в живота.

Това е така, защото не сте толкова важни за него, колкото преди. Здравите взаимоотношения предполагат безусловна любов и най-важното доверие.

Загубили сте доверие и може би дори любов.

Той спря да се опитва около теб

Той вече не те води на хубави срещи. Дори вече не се опитва да направи нещо романтично. Не искам да ви плаша, но това са огромни червени знамена в романтична връзка.

Връзката ви е затънала в коловоз и той не изглежда да се притеснява от това.

Той дори е спрял да се опитва да изглежда добре за вас. Не казвам, че трябва да се поддържа през цялото време, за да изглежда като модел, когато е с теб, не ме разбирай погрешно.

Той трябва да е спокоен около вас, но няма ли граница между това да си спокоен и да не му пука?

Искам да кажа, ако боксерките са единственото нещо, което той носи около вас и вие сте вкъщи през цялото време… наистина ли е хубаво от негова страна?

Или е резултат от нещо друго? Ще те оставя да прецениш това.

Помислете внимателно: дългосрочната ви връзка изпадна ли в криза и трябва да промените нещо възможно най-бързо или просто той вече не ви харесва и затова ви приема за даденост?

Той не слуша, когато говорите

Когато говорите, той прави своите неща. Той не обръща внимание на нищо, което казвате, а причината е повече от проста. Той не се интересува от вас, от нещата, които казвате или от нещата, за които мислите.

Вашата комуникация върви надолу, което е още един червен флаг в една връзка.

Като човешки същества имаме желанието да се свързваме с другите на толкова много нива. Така че, когато комуникацията престане да съществува, знаете, че връзката ви е изправена пред сериозни проблеми.

Приятелите му са по-важни от вас

Не казвам, че той трябва да бъде до вас и да се мотае с вас през цялото време, но ако някога настъпи момент във връзката ви, когато той избере да прекарва по-голяма част от времето си с приятелите си, а не с вас, той определено ви приема за даденост.

Не преувеличавайте това. Ако ви откаже веднъж да отидете с приятелите му, това не означава, че е спрял да се интересува от вас. Трябва да му позволите да има социалния си живот извън връзката ви.

Но ако това започне да се случва редовно, тогава трябва да започнете да се тревожите. Първото нещо, което идва на ум е, че той бавно губи интерес към вас.

Той избягва интимността

Кога за последен път бяхте интимни? Помниш ли? Липсата на физическа интимност определено е един от тревожните признаци, че връзката ви е изправена пред проблеми.

Страстта е едно от нещата, които винаги трябва да присъстват в една връзка, независимо какво става. Ако не се привличате физически, тази връзка е обречена на провал рано или късно.

Същото важи и за емоционалната интимност. Трябва да можете и свободно да говорите за чувствата си с партньора си.

Да бъдеш уязвим не е нещо, от което трябва да се срамуваш, особено когато си с любимия човек. Той трябва да ви даде емоционална подкрепа и да гарантира, че се чувствате сигурни и защитени, когато е наоколо.

Тези проблеми са доста сериозни и няма лесно решение, което да ви хрумне.

Въпреки че винаги можете да опитате да говорите с половинката си, като използвате пълна честност, за да се опитате да разрешите какво го задържа във връзката ви.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay