Не яжте това през зимата!

Не яжте това през зимата!
Canva

През зимата, е важно да се поддържа балансиран и здравословен хранителен режим. Ето някои видове храни, които може да избягвате или консумирате с оглед на поддържане на добро здраве през студените месеци:

Прекалено калорични храни

Въпреки че тялото ни може да има нужда от повече енергия през зимата, избягвайте прекомерното консумиране на висококалорични храни, които могат да доведат до натрупване на излишни килограми.

Процесирани захаросани храни

Ограничете консумацията на захар и сладкиши, тъй като те могат да доведат до колебания в нивата на кръвната захар и да предизвикат усещане за умора.

Бързи въглехидрати

Избягвайте храни, богати на бързи въглехидрати, като бели хляб, бели тестени изделия и захаросани напитки. Предпочитайте целозърнести опции, които осигуряват по-дълготрайно усещане за ситост.

Храни с високо съдържание на сол

Ограничете консумацията на храни с високо съдържание на сол, за да поддържате нормалното кръвно налягане и да намалите риска от заболявания на сърцето.

Нискокачествени мазнини

Избягвайте транс-мазнините и хидрогенизираните мазнини, които могат да се намерят в някои видове бърза храна и готови ястия. Заложете на качествени източници на мазнини, като масло от авокадо или зехтин.

Алкохол в излишък

Умереността при консумацията на алкохол е важна през цялата година. Контролирайте консумацията си и избягвайте прекомерното пиене.

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay