Как да се предпазим от вирусите през есента?

Как да се предпазим от вирусите през есента?
Pexels

Вирусите са постоянна заплаха през есента, тъй като имунната ни система е по-слаба и сме по-уязвими. За да се предпазим от тях е важно да внимаваме какво ядем и да спазваме някои прости, но ефективни мерки.

Ето как да се предпазим от вирусите през този сезон:

Поддържайте добра хигиена на ръцете

Мийте ръцете си редовно със сапун и топла вода за поне 20 секунди. Ако нямате наблизо вода и сапун, използвайте дезинфектант за ръце.

Не докосвайте лицето си

Вирусите могат да влязат в организма през устата, носа и очите. Опитайте се да не докосвате лицето си, особено след като сте пипали различни повърхности.

Пазете дистанция

Опитайте се да поддържате разстояние от поне 1-2 метра с другите хора, особено ако кашлят или кихат.

Носете маска

Носенето на маска може да помогне да се предпазите от вирусите, особено когато сте в затворени помещения или на места с голямо събиране на хора.

Подсилете имунната си система с богати на витамини и минерали храни

Включете в диетата си плодове и зеленчуци, като цитрусови плодове, ябълки, броколи. Те са източник на витамините С и Е и подпомагат имунната система.

Пийте достатъчно вода

Водата помага за отстраняване на токсините от организма и поддържа правилното функциониране на имунната система. Оптималното количество вода, което трябва да пиете, е около 8 чаши на ден.

Избягвайте контакт със заразени хора

Вирусите се предават лесно от човек на човек, особено в затворени помещения. Опитайте се да избягвате големи събирания на хора, където вирусите могат да се разпространяват по-лесно.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay