Торта Шоколадови рози

Букет от приказни какаови вкусове, ванилови аромати и разкошен пудинг крем оформят силуета на тази красива торта.

Торта Шоколадови рози

Днес ще ви предложим идея за един необикновен букет от рози - много по-впечатляващ от класическия такъв и със сигурност по-вкусен! Не просто цветя, а рози от шоколад. Не просто торта, а торта Шоколадови рози.

Тази възхитителна торта представлява изкусителен букет от приказни вкусове на какао, допълнен с нежни ванилови аромати и завършен с разкошен крем от пудинг.

Съставки:

ЗА БЛАТОВЕТЕ

300 г
захар
100 г
кафява захар
0,5 ч.л.
сол
230 мл
вода (гореща)
170 мл
олио
60 г
краве масло (разтопено)
2 бр.
яйца
3 бр.
жълтъци
250 г
брашно
120 г
заквасена сметана
80 мл
прясно мляко

ЗА МАСЛЕНАТА ГЛАЗУРА

350 г
краве масло (меко)
500 г
пудра захар
3 с.л.
сметана (пълномаслена)

ЗА ШОКОЛАДОВИЯ ПУДИНГ

130 г
захар
500 мл
прясно мляко
200 г
краве масло (меко)

ПРИГОТВЯНЕ:

60 мин

1. Приготвяне на блатовете

В голяма купа сложете двата вида захар, какаото, солта и содата. Разбъркайте с бъркалка, налейте горещата и вода и бъркайте, докато захарта се разтвори. В купата на кухненски блендер налейте олиото и разтопеното масло и разбийте до пълното им смесване. Добавете яйцата, жълтъците и есенцията ванилия. На части прибавете брашното, прясното мляко и заквасената сметана. След това налейте сместа с какаото и разбийте до пълното им смесване. Разпределете сместа в две намаслени и покрити с хартия за печене форми с падащо дъно (диаметър 20 см) и печете 30 минути в предварително загрята до 170 градуса фурна. След това оставете блатовете да се охладят във формите.

2. Приготвяне на пудинга

Изсипете съдържанието на пакетчето специален пудинг шоколад в касерола, добавете захарта и налейте млякото. Сложете съда на котлона, кипнете, намалете температурата и гответе 4-5 минути, докато сместа се сгъсти. Изсипете в купа, покрийте плътно с фолио за свежо съхранение и оставете да се охлади напълно. Извадете вече охладените блатове от формите и ги прехвърлете върху решетка. В купата на кухненски миксер сложете охладения пудинг, добавете мекото масло и разбийте до еднородна смес. Прехвърлете крема в купа и приберете в хладилник, за да може сместа леко да се стегне.

3. Приготвяне на глазурата

В купата на кухненски миксер сложете мекото масло и разбийте до пухкава смес. Прибавете пудрата захар, какаото и есенцията ванилия. Налейте сметаната, разбийте добре и прехвърлете глазурата в пош със звездовиден накрайник.

В плато за сервиране или чиния сложете единия шоколадов блат. Покрийте с около 1/3 от охладения пудинг и отгоре поставете втория блат. Нанесете от пудинга отстрани и отгоре на тортата и приберете за поне 30 минути в хладилник.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay