За елфите и хората

Джема Уорд е най-красивото митично същество

Когато за пръв път видях Джема Уорд, реших, че е модел. И не сбърках. Австралийката притежава толкова специфична красота, че би било срамота да не се възползва професионално от нея.

Дълга руса коса, големи сини очи и двойна самоличност. Красавицата може да бъде по детски невинна и неприлично секси, всичко зависи от случая и настроението ѝ. Противоречив цитат се заражда в съзнанието ми. Колкото и невъзможно да звучи съпоставянето между българска литература и световна мода, не мога да опиша по-подходящо австралийския модел: "каква чудновата бърканица... от жена, дете и дявол".
За елфите и хората
В периода между 2004 и 2007 година Джема е сред най-търсените модели. Почти няма списание, чиято корица да не е украсявана от австралийката, чиято визия напомня митично същество.

Тя дори застава "начело" на американския Vogue, при положение, че е всеизвестно нежеланието на главната редакторка Ана Уинтур да слага модели на кориците.

През 2007 година Forbes я поставя на 10 позиция в класацията си за най-успешни модели. Мотивите им са, че кукленската визия и свежия вид я правят много популярна в Япония, а там тя е рекламно лице на водеща компания за козметика "Kose".

Едва на 19 години, Джема слиза от модния подиум, за да учи актьорско майсторство. Участва в няколко филма, но заявява, че все още не е приключила с моделството. Последната ѝ корица е от октомврийския брой на Marie Claire през 2008 година.

Почти 3 години по-късно, красавицата се снима за корицата на австралийския Harper's Bazaar. Тя е все така красива и неустоима, но може би една идея по-пораснала.

Вече ви споменах за приликата, която откривам между госпожица Уорд и митичните същества, в частност елфите. Затова няма нищо чудно, че най-известната ѝ филмова роля е на създание, съчетаващо в себе си човешкото и приказното. Вярно, все още не се е превъплътила в любимия ми елф, но пък успешно "пори" вълните като неземно красива русалка.

Джема Уорд участваше в четвъртия филм от фантастичната поредица с Джони Деп - "Карибски пирати: В непознати води". Ролята ѝ е малка и едва за няколко минути, но пък представянето ѝ е добро, а стартът - силен. Надявам се занапред да я гледаме във все повече филмови продукции.

Модел, актриса и невероятно красиво създание. Австралийската кукла притежава онзи тип излъчване, който трудно би бил забравен. И мога да се съглася напълно с изказването на Ник Райт - един от фотографите, с които е работила: "Джема е един от малкото, от наистина малкото модели, които изглеждат така, сякаш идват от друго измерение."За елфите и хората

11 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay