Рецепта за традиционен пататник

Рецепта за традиционен пататник
1001 Рецепти

Този традиционен пататник е вкусно и засищащо ястие, което е идеално за споделяне със семейството и приятелите. Насладете се!

Необходими продукти:

1 кг картофи

2 глави лук

200 г сирене

100 г масло

1 ч. л. сол

Черен пипер на вкус

Магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Първо обелете картофите и ги нарежете на тънки филийки. Нарежете лука на ситно. В голяма купа смесете нарязаните картофи, лука, натрошеното сирене, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, за да се комбинират всички съставки.

Намажете тавата с масло. Можете да използвате кръгла или правоъгълна тава, в зависимост от предпочитанията ви. Поставете половината от картофената смес в намаслената тава и я натиснете равномерно, за да образувате плътен слой.

Поръсете равномерно половината от маслото върху картофения слой. Добавете останалата част от картофената смес и я изравнете. Поръсете равномерно останалото масло върху втория слой картофи. Изечете пататника в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути или докато горната част стане златисто кафява и хрупкава.

Извадете пататника от фурната и го оставете леко да се охлади. Нарежете пататника на парчета и го сервирайте топъл, поръсен с прясно нарязан магданоз.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay