Свински пържоли с мед и салса от манго

Макар че през лятото свинското месо не е на дневен ред, то съдържа някои различни хранителни вещества от пилешкото и рибата, затова е добре да хапваме от време на време. 

Тежките ястия, съдържащи свинско, определено не са добра идея, но има и по-летни рецепти с такова месо. Тези пържоли с мед и салса от манго са добър пример. Вкусовете се комбинират перфектно, а ястието се приготвя сравнително лесно. 

Ето как:

Необходими продукти:

олио

1/2 ч. кетчуп

1/3 ч. мед

1 с.л. соев сос

1 ч.л. горчица

1 ч.л. нарязан на ситно джинджифил

1 ч.л. червен пипер

4 свински пържоли

сол и черен пипер

2 броя манго

1 люта чушка халапеньо

1/2 ч. нарязан на ситно лук

2 с.л. зехтин

2 с.л. сок от лайм

Начин на приготвяне:

В средно голяма купа разбийте кетчупа, меда, соевия сос, горчицата, джинджифила и червения пипер. Отделете около 1/4 чаша глазура за сервиране. Подправете свинските пържоли с 1 чаена лъжичка сол и 1/2 чаена лъжичка черен пипер. 

Включете скарата да загрява и я намажете с малко олио. Сложете пържолите и запечете за няколко минути. Намажете с марината с помощта на четка и ги обърнете. Намажете ги и и от другата страна.

Продължете да печете до пълна готовност.

Прехвърлете в чиния и оставете да починат 5 минути. 

Междувременно смесете мангото, халапеньото, лука, зехтина, сока от лайм и 1/2 чаена лъжичка сол.

Полейте пържолите със запазената глазура и поръсете със салсата.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay