От кога спряхме да делим едно легло с партьора?

Защо все повече двойки спят отделно?

Ново проучване сочи, че брачното ложе скоро може да стане отживелица, тъй като все повече двойки избират да спят отделно. Нетърпимите навици на партньорите през нощта са основната причина двойките да предпочитат да се уединяват по единично.

 

В проучването, направено по поръчка на известна верига хотели, вземат участие над 4000 двойки като половината от тях са заявили, че имат проблеми със съня. 25 % от двойките предпочитат да спят разделени в името на това да се наспят добре, а 75% се оплакват от хъркането на партньора си. Сумнамбулите и говорещите на сън причиняват проблеми при 49 на 100 от анкетираните.

 

Оказва се, че двойките, които спят заедно нощем, спят с около 70 минути по-малко от разделените. Лишаването от сън води до изнервеност и съответно до влошаване на отношенията между половинките.

 

Според псохолога и специалист по междуличностните отношение Дона Доусън: "Хъркането е най-бързият начин да убиеш романтиката и страстта в една връзка“. Експертното й мнение е, че липсата на сън води освен до цялостно неразположение през деня и трудности в работата и до понижаване на сексуалното желание. Недоспиването е основна причина за недоразуменията с партньора и проблемите в общуването между двата пола.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay