Здравословни проблеми свалят Фил Колинс от сцената

Фил Колинс се разделя с музиката

Един от най-гениалните музиканти на нашето време, вокалист и създател на Genesis - Фил Колинс, напуска световната музикална сцена.

Тъжната новина дойде след негово изявление пред Тime Magazin, в което обяснява причините за решението си: артроза и усложнения с гръбначния стълб не му позволяват да се движи свободно и това го кара да се чувства неспособен да изнася концерти. Освен това, певецът има сериозни проблеми и със слуха.

60-годишният музикант има за гърба си 40 години музикална кариера, 7 награди "Грами", 13 сингъла в световния чарт на Билборд и "Оскар" за песента си към филма на Disney - "Тарзан". След като през 2007г. се разведе с третата си съпруга, Колинс живее сам в Цюрих и предпочита тишината и уединението.

"Не принадлежа вече към този свят, предпочитам да приключа с музикалната си кариера, така ще бъда по-щастлив", казва певецът в интервюто си. Той споделя още, че е решил да предприеме пътуване с велосипед и да отсъства дълго. Влошеното здраве на Фил Колинс е тъжна новина за милиони негови фенове по целия свят, но и за самият него.

"Съжалявам, че се получи така, не съм очаквал и е наистина изненадващ обрат в живота ми", разкрива музикантът.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay