Подреденият гардероб спестява време, оставете хаоса в миналото

Подредете гардероба си из основи

Подреденият гардероб спестява време, оставете хаоса в миналото

Гардеробът ви изглежда ли така, все едно току-що е претърпял природно бедствие? Сигурно ви отнема страшно много време да намерите дрехата, която ви е нужна, а докато я измъкнете, става още по-голяма бъркотия.

 

Колкото и странно да звучи, състоянието на гардероба ви оказва влияние върху началото на деня. Ако всяка сутрин се чувствате притиснати от времето, то това се дължи на ценните минути, които губите, докато търсите нещо за обличане. Обикновено първите неща, които се изпречват пред очите ви, са поли и панталони, които не ви стават, или пък рокли, чиито етикет все още не е махнат – сигурен знак, че изобщо не е трябвало да ги купувате. Други "полезни" попълнения в гардероба ви са любимото яке от училище и разнищените пуловери трето поколение, но е време вече да се откажете от тях.

 

За да спестите ценно време сутрин, може да решите какво ще облечете още предишната вечер. Просто преди да заспите, си представете гардероба заедно с дрехите в него. Тази тактика ще проработи, само ако свещеното място е подредено по някакъв принцип, а ето и нашия съвет за това.

 

Преди да пристъпите към Голямото пренареждане, ще трябва да изпразните целия си гардероб и да бъдете безмилостни към ненужните дрехи. Извадете всичко от рафтовете, махнете и закачалките, и преминете към следните три съпки.

 

1. Подредете своите дрехи и аксесоари на три купчинки:

  • дрехи, които обичате и носите с удоволствие
  • облекла, в които се чувствате добре – ако някоя дреха влияе добре на самочувствието ви, то шансът да я облечете е голям
  • ненужни вещи, които бихте могли да рециклирате или да дарите в дом за деца

 

Ако имате проблем с класификацията на някои дрехи по време на сортирането, поставете ги в кутия и я сложете на леснодостъпно място, например в гаража или мазето. Сега трябва само внимателно да подредите купчинката с любимите облекла.

 

2. Разделете дрехите, които обичате, на няколко категории:

  • офис
  • свободно време
  • официални случаи
  • дрехи, които могат да се сгънат
  • сезонни облекла

 

3. А сега ги разделете отново, този път по качествен признак:

 

Накрая преразпределете пространството в гардероба си.

 

Променете височината, на която поставяте закачалките, или пък опитайте различна конфигурация при рафтовете и чекмеджетата – трябва да сте сигурни, че използвате пространството по най-функционалния начин. Обувките, както и аксесоарите, може да подредите в прозрачни кутии. Това е чудесен начин за съхранение и лесен достъп при необходимост.

 

И така, когато приключите с подредбата, ще установите, че е много по-лесно да изберете дрехите си за деня. Това ще отнеме само няколко минути, защото всичко, което притежавате, е пред очите ви. Ще знаете кое къде се намира, както и къде да го върнете след носене. Пък и със сигурност пренареждането ще освободи място, така че магазините ви зоват!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay