10 съвета за красива кожа през зимата

10 съвета за красива кожа през зимата

10 съвета за красива кожа през зимата

Съвсем скоро ще настъпи зимата, а с нея и прекрасните празници. Ще пиете топъл шоколад и ще гледате снега през прозореца. А ето и съветите на световно признати експерти по дерматология за това как да предпазите кожата си от студа навън и да останете все така прекрасна.

 

Избягвайте ексфолиацията

Ексфолиациата премахва и малкото естествена мазнина, останала по кожата ви, така че е добре да прибягвате по-рядко към тази процедура. Независимо колко искате да се отървете от мъртвите и сухи клетки, това само би задълбочило проблема. Достатъчно е да ползвате много хидратиращи кремове и лосиони и да ексфолирате кожата си само веднъж месечно.

 

Пазете се от вятъра

Използвайте специален зимен хидратант, който създава филм върху кожата на лицето ви и я предпазва от студения зимен вятър. Преди да излезете вън се увийте в уютен голям шал. Той не само ще ви пази от студа, а и ще ви придаде модерна за сезона визия.

 

Не пропускайте слънцезащитните кремове

Слънцезащитните кремове са точно толкова нужни през зимата, колкото и през лятото. Достатъчни 2 или 3 минути, за да започне процеса на увреждане на незащитената кожата. Дори и да ви се струва, че слънцето далеч не е достатъчно, UVA лъчите действат с пълна сила.

 

Грижете се за кожата и у дома

Радиаторите могат да изсушат кожата ви през нощта. Опитайте да нанесете двойна доза хидратанти преди да си легнете. Оптималният вариант е да си купите по-топла завивка и да спрете парното преди да заспите. Така не само ще предпазите кожата си, а и ще намалите сметките и ще помогнете за опазването на планетата.

 

Използвайте антибактериални гелове за ръце

Антибактериалните гелове са чудесно решение, когато няма къде да си измиете ръцете, но те изсушават кожата, което всъщност може да попречи на ефекта им. Когато кожата е суха, бактериите по-лесно проникват в нея. Ако често ползвате такъв гел, добре е да нанасяте крем за ръце веднага след това.

 

Погрижете се за кожата на главата

За щастие кожата на скалпа не е толкова чувствителна, колкото тази на лицето. Това обаче не значи, че не трябва да се грижите за нея. Изберете шампоан, който не изсушава косата и кожата ви, а след това втривайте балсама с пръсти за по-добра хидратация и подхранване.

 

Подходете с внимание в зависимост от типа кожа

Дори и кожата ви да е по-скоро мазна, не сте защитена от негативното влияние на зимата. Това, което трябва да направите е да нанесете силен хидратант на по-сухите места, а омазняването на T-зоната да контролирате със специални попивателни кърпички или с крем за този тип кожа.

 

Помислете за алтернативни решения

За най-сухите зони, като колената, лактите и дори устните си можете да ползвате вазелин. Освен това продуктите, създадени за деца, правят чудеса. Можете да ползвате бебешко олио вместо лосион за тяло.

 

Здравият вид на кожата е комплекс от фактори. Не разчитайте само на козметичните продукти - хранете се  здравословно, пийте много вода и разбира се, не се лишавайте от сън.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay