Вървят ли ръка за ръка хранителните опаковки и здравето?

Хранителните опаковки и опасността, която крият

Вървят ли ръка за ръка хранителните опаковки и здравето?

Оказва се важно не само какво съдържа продуктът, но и от какво е направена неговата опаковка. Изследователи от университета в Торонто установили, че именно опаковките на пакетираните храни са основните виновници за редица вредни химични реакции в организма.

Хартиените пакети, например, или тези, направени от фолио за чипс и други храни, съдържат голям брой вредни химикали. Такива непрепоръчителни съставки има и в много дрехи, както и в спалното бельо или килимите. Токсичните вещества замърсяват човешката кръв и се намесват в работата на ендокринната система. Възможно е и да са причина за хормонални смущения.

По време на експеримента изследователите наблюдавали гризачи, които били в близост до хранителните опаковки. Резултатите: тези съединения влияят неблагоприятно над тялото и над работата на организма ни. С повишено внимание, учените съобщават: "Тези химикали са изключително вредни, особено за имунната система. Увеличават нивата на холестерол и си взаимодействат с щитовидната жлеза. За съжаление, решение на проблема все още не е открито."

Какво повече ни остава, освен да чакаме развитието на технологиите и науката, а междувременно да се оглеждаме повече за съмнително изглеждащи опаковки, каквито в България съвсем не са рядкост.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay