Скритите сили на зехтина борят какво ли не

Зехтинът като лекарство

Скритите сили на зехтина борят какво ли не

Онези чудотворни продукти, които така усилено търсим в помощ на нашето здраве, всъщност често се намират много близо. Растителните масла са едни от тях, те също "обитават" аптеките, но са далеч по-различни по състав от всички наредени там лекарства. Тези масла оказват огромен ефект над човешкото тяло, заради техния минерален състав.

 

Да поговорим малко повече за зехтина и лечебните му качества. Той може да ни бъде много успешен здравен съюзник.

 

Зехтин в помощ на черния дроб

Маслиненото масло отстранява токсините от черния дроб. Приема се по 1 супена лъжица заедно с малко лимонов сок. Процедурата се извършва два пъти дневно, два часа преди хранене. Трябва да отбележим, че допълнителното ограничаване от мазни, пикантни и сладки храни е наложително.

 

За лечение на увредена кожа

Можете да си направите домашно мазило от 1 част пчелен восък и 2 части зехтин. Смесват се и се поставят на тих огън, докато сместа кипне. Идеален начин за лекуване на всякакви видове рани.

 

При изгаряне на кожата

Рецептата е лесна, но въпреки това ефикасна. Намажете увреденото място с малко зехтин и го поръсете с печено мляно кафе.

 

В борбата с досадната кашлица

Може да си приготвите истинска и натурална смес, която ще се справи с кашлицата много по-бързо от каквито и да било лекарства. Смесете сок от лимон, зехтин, мед и 2 супени лъжици ром или коняк. Количествата трябва да са равни, а към сместа се добавят и 2 индийски орехчета. Пие се вечер преди лягане.

9 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay