Поемете по пътя към успеха като си поставите правилните цели

Целите, първата стъпка към успеха

Поемете по пътя към успеха като си поставите правилните цели

Всички сте чували, че е важно да си поставяте цели, за да вървите напред в живота си, да се развивате и да бъдете успешни. Питали ли сте се защо? Отговорът е прост – конкретно определените цели могат да ви помогнат да бъдете, да получите и да постигнете каквото искате в живота си. Помагат ви да управлявате живота си, вместо той да управлява вас.

 

Щастливите и успешни жени знаят какво искат от живота и правят всичко по силите си да го постигнат, като отделните цели им служат като карта, за да не се отклонят от пътя, който са си избрали. Поставяйки си отделни малки и големи цели, вие поемате контрола над всичко, или почти всичко, което ви се случва в него. Не оставяйте животът ви просто да ви поеме, а го хванете в ръце и го моделирайте.

 

Поставянето на цели не е трудно, постигането им също е лесно, стига да положите нужните усилия. Трябва само да знаете какви са ценностите и приоритетите ви и да решите в каква посока искате да поеме животът ви.

 

Какви трябва да бъдат целите ви?

Учени твърдят, че ако записвате целите си вероятността да ги постигнете значително нараства, защото можете често да ги препрочитате и да оценявате до къде сте стигнали с изпълнението им. По този начин сякаш сключвате негласен договор със себе си, който е далеч по-трудно да пренебрегнете и да забравите. Следвайте тези правила, когато формулирате целите си и ще ви бъде по-лесно да държите ситуацията под контрол.

 

  1. Използвайте позитивни думи и твърдения. Например вместо да кажете "Вече не съм неорганизирана", можете да си кажете "Аз съм подреден и организиран човек".

  2. Използвайте сегашно време, сякаш реализирате целта си в момента или вече сте я реализирали. Подсъзнанието работи само в настоящето и ако си поставите цели в бъдеще време то няма никога да ги постигне.

  3. Целите ви трябва да бъдат лични и да се отнасят до вас, а не до някой друг.

  4. Бъдете точни и конкретни при определянето на това какво искате да постигнете.

  5. Целите ви трябва да бъдат реалистични. Постигането им трябва да бъде в рамките на реално възможното.

  6. Използвайте силни думи, които мотивират и провокират емоции и действия.

 

Поставете списъка с целите си на място, където ще го виждате поне два пъти на ден и опитайте да визуализирате успеха си всеки път докато ги четете, защото това може да има огромен ефект върху вас и мотивацията ви. Това да видите как постигате целите си и да си представите как се чувствате в този момент ще ви помогне наистина да стигнете там, където желаете.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay