Хийт Леджър като Жокера е жив в спомените ни, но и по стените

Жокера на Хийт Леджър в графити

Последната завършена роля на трагично напусналия ни Хийт Леджър е на Жокера във филма за Батман на Кристофър Нолан "Черният рицар" (The Dark Knight). За нея актьорът посмъртно е награден с Оскар и Златен глобус. Смята се, че той е пресъздал най-добрия Жокер, изиграван някога - перфектен образ на неконтролируемото, ирационално зло, сеещо хаос и разруха около себе си.

 

Преди две години - на 22 януари 2008 г. Хийт Леджър е намерен мъртъв в своя апартамент на 421 Broome Street в Ню Йорк. В близост до тялото му са разпръснати сънотворни, отпускани с рецепта, както и опаковки от други препарати, които се продават свободно. Като официална причина за смъртта на талантливия актьор е посочено "остро отравяне, предизвикано от комбинирания ефект на шест различни лекарства."

 

Днес фенове на Леджър по цял свят се опитват да възродят спомена за него и да го пазят жив, поне в сърцата и мислите си. По този повод от сайта за улично изкуство  Street Art Utopiа са събрали на едно място петте най-внушителни графита с лика на Хийт в образа на Жокера.

Вижте ги и обещайте да не плачете - ние вече го направихме и за ваша сметка.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay