10 причини, поради които жените трябва да ходят на СПА

10 причини, поради които жените трябва да ходят на СПА
Pexels

Начинът на живот, от който сме част, ни кара да искаме да избягаме в друг свят от време на време, дори и само за няколко часа, за да се откъснем от външния свят. Този отчаян копнеж да се "измъкнем", особено в градските условия, се превръща във все по-голяма реалност.

Това със сигурност не е възможно, но има няколко неща, които могат да ви накарат да се почувствате като на временно бягство от този натоварен живот. Дневният СПА център може да бъде божи дар, място, където можете да се отпуснете, да се възстановите, да размишлявате, да се детоксикирате и да се разкрасите, докато отделяте така необходимото време за себе си. Спа центровете предоставят разнообразни изживявания, насърчаващи здравето. Лечебните свойства на терапията с докосване се обсъждат още от древността. Успокояващото докосване на професионален терапевт върху тялото има много предимства. 

 Нека да разгледаме 10 предимства, заради които трябва да отидете на спа:

  • Масажната сесия ви позволява да се отпуснете и да освободите стреса от забързания си живот, който е в центъра на кариерата, семейството и приятелите.
  • Масажът активира лимфната система, която премахва токсините от тялото.
  • Масажът стимулира кръвообращението, което помага на клетките да получават кислород и хранителни вещества.
  • Масажът стимулира отделянето на хормон, наречен серотонин, който е стабилизатор на настроението. Със спа процедура вашият ум, тяло и дух идват в синхрон.
  • Масажното лечение със сигурност помага за облекчаване на проблеми с хронична болка като ишиас, артрит и мускулни спазми.
  • Тези спа центрове също поддържат тялото ви във форма чрез услуги за контуриране на тялото.
  • Маслата за тяло нежно ексфолират кожата ви, като стимулират клетъчното обновяване, стесняват порите и осигуряват равномерно облекчение на кожата ви.
  • Водните терапии са храна за душата. Водата, подобно на живота, е ин и ян; когато потопите тялото си в нея, постигате истинска хармония, тъй като водата предлага баланса.
  • Терапевтичната кал ексфолира мъртвите кожни клетки, елиминира токсините и подобрява кръвообращението.
2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay