Ммм, изведнъж ми се прияде нещо сочно!

Стомахът говори

Ммм, изведнъж ми се прияде нещо сочно!

Сещате ли се за онези внезапни желания, които връхлитат съзнанието ви, когато видите или подушите нещо пикантно? Не говорим за сексуалните помисли и нещата, които искате да направите със своя партньор. Става въпрос за второто ни любимо удоволствие: храната.

 

Оказва се, че всяко ястие, което ни се прияде, ни носи послания. Разкрива ни не само какви са хранителните ни предпочитания, но и от какво се нуждае нашият организъм и какви витамини му липсват точно в този момент. За да се научите и вие да разпознавате хранителните си нужди, може да хвърлите един поглед над това:

 

Любимият шоколад

Ако изпитате огромно желание за няколко плочки от добрия стар приятел – натуралният шоколад, то значи ви липсва магнезий. Понякога усещате, че се нуждаете от сладкото удоволствие точно за да успокоите нервите си. Друг вариант на нужната доза от този витамин са тиквените семки или бобовите храни. Добре е да знаете, че около 30 грама тиквени семки съдържат 0,15 грама магнезий, което ги прави едни от най-богатите източници на този важен хранителен елемент.

 

Сода и газирани напитки

Ако усещате, че ви се пие някоя от гореспоменатите напитки, то тогава организмът ви се нуждаете от калций. Съветваме ви да наблегнете на други, по-полезни източници на този витамин. Такива могат да бъдат млечните продукти, бобовите растения, сусамът и всички зеленолистни зеленчуци.

 

Добре осолените храни

Хапват ви се сочни чипсове, соленки и всякакви такива осолени храни? Нуждаете се от хлорид. Можете да си го набавите от полезните морски дарове или пък със салата от сочни домати. Друга опция е зелената салата с много маслини.

 

Всякакъв вид сочно или мазно месо

Мазната пържола или телешки бифтек ви изглеждат като най-примамливия вариант за обяд? Значи може би ви трябва повече желязо. За да си го набавите без да увеличавате драстично количеството холестерол в организма, заложете на лещата, зелето или спанакът. Ако пък не ви се хапват толкова много зеленчуци, пригответе си яйца с пилешко месо или риба тон.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay