Българин проектира дизайнерски самолет

Самолет-мечта. И то български!

Ако си мислите, че луксозното пътуване е ограничено само до супер луксозни яхти, помислете отново! 

 

Младият български дизайнер Стефан Радев проектира самолет, който ще направи летенето едно релаксиращо и удовлетворително изживяване. Радев поставя дизайнерските си умения на изпитание като вкарва лукса в частният джет Gulfstream G550. Резултатът е самолет-мечта.

 

Идейният проект на българина е предназначен да създаде самолет, който ще подсигури на пътниците си изключително луксозен полет, като това се отнася не само за пасажерите - пилотската кабина е проектирана с изтънчено оборудване и дизайн. 

 

Като за начало ще започнем с овалните прозорци, които позволяват по-добър приток на естествена светлина. Междувременно има достатъчно пространство за свободно движение и проблемът с разстоянието между седалките, което често е проблемно за повечето пътници и при по-дълъг полет, тук е решен с иновативното разположение на седалките. Използвани са и много дървени елементи, които омекотяват дизайна на интериора. В допълнение пасажерите ще могат да се възползват от вградени iPod, iPad и iPhone за работа и забавление. 

 

Пилотската кабина от своя страна ще се окаже изключително функционална за пилотите. Една от най-добрите характеристики е автопилотът, който ще позволи необходимата почивка на водачите или безопасността на самолета, когато се налага отсъствието им. Без значение дали празнувате на борда, работите докато летите или просто си почивате, Gulfstream G550 ще бъде перфектният избор. 

 

Българинът има няколко известни вече проекта, като фотоапаратът Leica S5, кафемашината Vespeo и задвижваният от вятър концептуален автомобил BMW.

16 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay