Запази нощта за Пловдив

Културният фестивал „Нощ/Пловдив“ се завръща за дванадесетото си издание на 23-и и 24-и септември

Запази нощта за Пловдив

Събитието, което ежегодно привлича хиляди хора от страната в кипящия културен и цветен живот на Пловдив, отново ще предложи на своята публика наситена и интригуваща програма.

Нощ/Пловдив се организира от фондация "Отворени изкуства", които дават начало на първото издание, без аналог в страната, през 2005 година. Програмата на Нощта в последните години включва над 70 локации и повече от 100 събития за двете вечери на фестивала. Събитието е знаков фактор в развитието на съвременния културен живот в България, като събира хиляди хора всяка година в града на тепетата и се превръща в платформа за нови идеи и колаборации.

В рамките на традиционната септемврийска Нощ на Пловдив всеки може да се включи в пет основни подпрограми – "Музеи и галерии", "Култура и клуб", "Град и публични пространства", програма за най-малките посетители - "Малката нощ", както и специалния за 2016 г. акцент - програмата "Отворени изкуства". Различните направления ще предложат богата културна палитра от специално селектирани места, активности и артистични творби.

Програмата "Отворени изкуства" е допълнена от премиерата на обновената Алтернативна карта на Пловдив с нови маршрути и турове по локациите от тях, както и от съвместния проект на фондацията и галерия SARIEV Contemporary – "15 минути слава" за вдъхновяващи презентации на млади съвременни художници.

Другата добра новина за почитателите на Нощта е, че повечето музеи и галерии ще бъдат достъпни за посетители и през двете фестивални вечери. А голямата изненада е официалното парти на Нощта на 23 септември, на което специален музикален гост е не кой да е, а световно известният австрийски DJ – Петер Крудер.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay