Повече игри през новата година

Повече игри през 2011

Повече игри през новата година

Какво ще ни донесе новата година? Задаваме си този въпрос в края на всеки декември, а отговорите са по-скоро в сферата на гадаенето. Едно обаче е сигурно за 2011-а: ще имаме повече игри. Това е така, защото създателите на видеоигри разчитат продажбите им да се повишат през новата година благодарение на игрите за мобилни телефони, преносими компютри и сайтовете за социални контакти.

 

Бързата поява на игри за мобилни устройства като "Infinity Blade" на iPhone и "Angry Birds" на смартфоните с Android привлече нови потребители към игрите. В същото време компанията за видеоигри Zynga превърна социалната мрежа Фейсбук в изключително успешна платформа с хитове като "Farmville" (с 55 милиона играчи) и "CityVille" (44 милиона досега). Марк Скагс, президент на отдела за разработки на компанията обеща за новото поколение Фейсбук игри: "по-задълбочен геймплей, ще са по-лъскави и ще бъдат по-добро социално изживяване".

 

Очаква се след изчисляване на продажбите на хардуер, софтуер и аксесоари по празниците, приходите за 2010 да достигнат 20,9 милиарда долара. Това е спад с 4% спрямо 2009. Въпреки това индустрията очаква 2011 да донесе печалби от платено съдържание, мобилни игри и микро-транзакции в играта, което да повиши печалбите с 5%.

В края на тази годината представянето на играта "Call of Duty: Black Ops" вдъхна надежда за разширяване на пазара, след като постигна приходи от над 1 милиард долара.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay