Снимките ви ще танцуват

Музика за вашите снимки

Снимките ви ще танцуват

Електронния гигант Apple е патентовал ново приложение, което взима снимката, която сте заснели и използва визуалното съдържание, за да направи фина и същевременно уникална модификация на музиката, която слушате в момента, в който изображението бъде показано на екрана на iPod или iPhone-а ви.

 

Така пускането на модифицираната мелодия автоматично ще извика образа на свързаната с него снимка в главата ви.

 

Разработеният от Apple алгоритъм набелязва вариациите в параметрите на снимките като цветовата наситеност, остротата, яркостта, раздвижеността на картината и увеличението. Тази информация се преработва от аудио процесора на плейъра, който модифицира по определен начин темпото, силата на звука, ревербацията (ехото), музикалната стъпка и тембъра на музикалния файл. При това програмата успява да поддържа мелодичността на парчето без резки разлики в отделните му варианти.

 

Нещо повече, дори не е нужно да бъде използвана снимка, с която да се променят музикалните параметри, споделят създателите на приложението. За целта може да се приложи и друга информация, като например GPS-позицията на потребителя или посоката и темпът на движението му, засечено от акселометрите в устройството.

 

Така дадено парче ще може да звучи по един и същи начин, когато се намирате на едно и също място, а при джогинг музиката да се променя така, че да задава темпото на бягане.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay