Звездни имоти рекордьори

Някои от най-скъпо продадените домове на знаменитости

Звездни имоти рекордьори

Пазарът на недвижими имоти не успява да се върне на равнището, на което беше преди години. На продавачите се налага да свалят цените, дори да продават на загуба. Все пак, благодарение на известните личности, понякога се появяват имоти с рекордно високи цени.

Когато една къща е собственост на звезда, това добавя допълнителна стойност към цената. Преди дни ви разкрихме кои знаменитости са собственици на най-луксозните имоти и как изглеждат техните палати. Днес, благодарение на нашите колеги от Econ.bg ще ви запознаем с някои от най-скъпо продадените домове на звезди.

Звездни имоти рекордьори
Къщата на прочутия американски архитект Франк Лойд Райт беше продадена за цели 70% по-малко от поставената цена. Имотът, повлиян от културата на маите, се намира в Лос Анджелис, и неговият нов собственик е Рон Бъркъл, който се сдоби с новия си дом срещу 4,5 млн. долара.

Звездни имоти рекордьори
Носителката на награда "Грами" Кристина Агилера трябваше да се раздели на загуба със своята къща в Холивуд. Домът ѝ, притежаващ стъклени стени, огромен басейн и спа салон, беше продаден за "едва" 5 млн. дора, цели 2 млн. по-малко от сумата, която певицата плати преди 10 години за да се сдобие с луксозния имот.

Звездни имоти рекордьори
Къщата в Бел Еър, в която Елизабет Тейлър прекарва последните си дни, е продадена за 8,6 млн. долара. Новият протежател на последния дом на актрисата е инвеститорът в недвижими имоти Марк Барън.

Звездни имоти рекордьори
След 4 години на пазара, хип-хоп продуцентът Ръсел Симонс успя да продаде имението си, разположено в Ню Джърси. Снабдената с кино салон с 50 места и огромен басейн къща, беше изтъргувана за 10 млн. долара, въпреки че поставената и цена преди 4 години беше 23,8 млн. долара.

Звездни имоти рекордьори
Ранчото на Вал Килмър в Ню Мексико най-после намери своя купувач - тексаския петролен магнат Бенджамин Стриклинг и неговата съпруга. Първоначално актьорът беше поставил цена от 33 млн. долара за своя имот, но след като до 2009 купувач не се появи, тя беше смъкната до 18,5 млн. долара.

Звездни имоти рекордьори
Имението на Никълъс Кейдж в Нюпорт Бийч беше продадено за рекордните за Ориндж Каунти 35 млн. долара. Огромната къща, снабдена дори със  собствено малко пристанище, е една от малкото, които бяха продадени на оригиналната си цена.

Още интересни статии от Econ.bg:

5 стъпки към живота, за който винаги сте мечтали

9 мита, с които да се разделите, преди да навършите 30 г.

5 начина да се справим с ужасния шеф

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



7
Не е посочен 16.07.2013|12:19
Това имение на Никалъс Кейдж направо спира дъха! Ако го е продал, в какво ли живее сега?
6
Не е посочен 15.07.2013|14:00
Кристина Агилера е имала хубава къща.
5
Не е посочен 15.07.2013|13:35
Звездите от подобен род спекулации с имоти печелят доста, ама не винаги. Всичко зависи от това склонен ли е някой да даде високата цена, която искат.
4
Не е посочен 15.07.2013|11:36
Някои от най-скъпо продадените домове на знаменитости - не е лошо и аз след време да имам нещо подобно, но надали ще ми се случи подобно щастие.
3
Не е посочен 15.07.2013|10:58
Само за какви имоти става въпрос! Няма какво да ги жалим звездите, че са загубили някой и друг милион.
2
Не е посочен 15.07.2013|09:30
страшни къщи!....и колко им е "паднала" цената не еистина .
1
Не е посочен 15.07.2013|09:13
Е това последното изглежда нереално!!!!!!!!!!!!! о“ОО
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay