Напомнете на съпруга си, че е баща, освен всичко друго

Десет неща за добрия баща

Напомнете на съпруга си, че е баща, освен всичко друго

Много от нас мечтаят за щастливо и сплотено семейство. Ще ни се да имаме добри деца и грижовен съпруг, с който да ги възпитаме и да им осигурим бъдеще. Но понякога реалността се разминава с мечтите и тогава идват споровете между двама души.

Вие смятате, че той не е достатъчно отговорен или пък няма подход към децата, а той ви обвинява, че очаквате от него да бъде добър във всичко? Тогава поговорете и изяснете проблемите помежду си. А ако наистина смятате, че съпругът ви не се справя с бащинските задължения, ето няколко насоки, които може да му дадете. Всеки мъж може да бъде перфектен баща, само му трябва малко помощ.

 

  1. Добрият баща е добър водач. Той трябва да бъде пример за подражание. Урока по поведение започва с поднасяне на извинения, когато е необходимо. Така децата ще са наясно, че всеки греши, но е важно да признаеш вината си.

     

  2. Помогнете му да бъде наясно с приоритетите си. Кариерата е важна, но успехите в работата може и да не са за сметка на семейството.

     

  3. Бащата трябва да отделя внимание на децата си – те винаги искат да си играят с някого и определено имат нужда от неговото внимание. Както и от вашето, разбира се.

     

  4. Помолете го да останете насаме. Това, че сте сключили брак, не означава, че всичко между вас е приключило. Разбира се, че трябва да прекарвате време с децата си, но не цялото време на света – постарайте се да има и моменти, в които просто да се порадвате един на друг.

     

  5. Надяваме се, че следващият съвет изобщо няма нужда да го споменаваме. Избягвайте да удряте децата си! Те са твърде малки и по-лесно ще ви разберат, ако им обясните къде са сбъркали и защо това тяхно действие не е редно. Физическите "поуки" са немислими.

     

  6. Ако мъжът ви не изслушва децата, те ще се затворят в себе си. Малчуганите имат нужда да разберат заобикалящата ги среда, а вие и вашият съпруг сте тяхната врата към света.

     

  7. След като сте спрели със споровете може заедно да се погрижите за възпитанието на децата си. Научете ги да са отговорни. Първият урок е свързан с прибирането на играчките обратно в коша. Ще им помогнете да се изградят като отговорни личности, а това е много важно качество в съвременния свят.

     

  8. Окуражавайте ги, когато се справят добре. Често родителите виждат само негативните неща, но всъщност похвалата е важна част от възпитанието. Детето разбира, че положените усилия са се увенчали с успех.

     

  9. Научете децата си да бъдат честни и почтени – все пак всяко нещо в този живот рано или късно се връща.

     

  10. И не забравяйте – когато пораснат, наследниците ви ще очакват по-младите да се отнасят с уважение към тях. Ето защо първо трябва да ги научите да имат респект към възрастните хора, и така кръгът ще се затвори.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay