Сватбите на Свети Валентин не са гаранция за вечна любов

Любовна хронология за 14.02

Сватбите на Свети Валентин не са гаранция за вечна любов

Британците са романтици и всяка година около 800 двойки избират датата 14 февруари за деня на своята сватба. За съжаление не всеки брак сключен на този ден е продължава дълго, сочат статистиките на министерството на вътрешните работи във Великобритания.

 

Прочути двойки, които са сключили брак на св. Валентин, например са Кери Катона и Марк Крофт, Елтън Джон и Ренате Блауел, както и Питър Стрингфелоу и Бела Райт. Всеки един от тези бракове приключи с развод.

 

Все пак има и едно изключение – Лиъм Галахър и Никол Епълтън, които се ожениха на днешния ден преди 3 години и все още са заедно.Л'ю

 

Официалните регистри сочат, че средно около 1,8 хил. бебета се раждат на св. Валентин на Острова всяка година. Сред най-известните от тях са икономистът Томас Матюс, роден през 1776 година, футболистът Кевин Кийгън (1955) и актьорите Сали Грей (1916) и Саймън Пег (1970).

 

Един от най-популярните хора, погребан днес, пък е самият св. Валентин – екзекутиран на 14 февурари 270 г. по заповед на римския император Клавдий.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay